Ajutati PortalulTauTV cu o Donatie! Help us with a Donation!
  •  
  •  

Cealalalta parte a sperantei – The Other Side of Hope (2017) Online Subtitrat


Titlu original: Toivon tuolla puolen
Regia: Aki Kaurismäki
Actori: Ville Virtanen, Tommi Korpela, Nuppu Koivu, Kati Outinen
An: 2017
Gen: Comedie, Drama
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Cealalalta parte a sperantei – The Other Side of Hope

Khaled este un tânăr emigrant sirian din Aleppo, orașul sirian asediat, care caută refugiu pe străzile din Helsinki. Wikström este un fost agent de vânzări care renunță la job și devine jucător de poker și cârciumar în același oraș. La jumătatea filmului, destinele celor doi bărbați se intersectează.

La fel ca “Le Havre”, “Cealaltă parte Speranței”, spune, de asemenea, povestea despre un refugiat se confruntă cu un local. Micul oras-port Le Havre, în Franța, a fost schimbat la Helsinki, în Finlanda și de refugiat Nord-african unui sirian. Filmul (interpretat de Sherwan Haji) zi- activitățile cotidiene Khaled în banda roșie a politicii de imigrare, încercările sale de a urmări în jos sora lui pierdut, și conflictele sale cu localnicii precum și o poveste paralelă despre un om finlandez (jucat prin Kaurismäki regulate Sakari Kuosmanen), care își părăsește soția și pornește un restaurant care îl duce în cele din urmă să se întâlnească pe Khaled.

După cum sa menționat mai sus, se poate recunoaște filmul ca a lui Kaurismäki instantaneu. Cinematografia este adesea statica prin natura (chiar și mișcarea aparatului foto este destul de mecanic), care acționează este inexpresiv și livrarea actorilor este laconică la nivelul osului, există muzică populară nostalgic, și mise-en-scène este caracterizat prin elemente de epocă din vechi mașini pentru a tip scriitori precum și iluminatul clasic la Hollywood. Aceste mijloace cinematografice dau adesea o impresie ironică pe care, cu toate acestea, niciodată nu reduce filmul la o parodie în sine; ea reușește să se ia în serios în timp ce în jurul valorii de glumit, ca să spunem așa. Ele constituie, de asemenea, o narațiune extrem de economică în cazul în care un act fără cuvinte.