Catifeaua albastră – Blue Velvet (1986) Online Subtitrat


Regia: David Lynch
Actori: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper
Anul: 1986
Gen: Thriller, Mister, Drama
Durata: 120 minute
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare
v


Review Catifeaua albastră – Blue Velvet (1986)

Lynch este în elementul său: o poveste bizară cu perversiuni sexuale și violență dementă care pare să oglindească atât fanteziile sale negative, cât și pe cele ale Americii. Publicul a găsit filmul Catifeaua albastră – Blue Velvet deopotrivă respingător și fascinant, propulsându-l spre un succes de casă. (Ephraim Katz – 199, Film Encyclopedia)

Violenta sexuala explicita si portretul socant al unui psihopat sadic (Dennis Hopper) au provocat o controversa furtunoasa in jurul filmului misterios, intunecat si nelinistitor al lui David Lynch. Descrierea cruzimii, nebuniei si ororii aflate imediat sub suprafata placuta, curata si cocheta a vietii clasei de mijloc americane nu este tocmai subtila, dar este pervers palpitanta, indrazneata si facuta cu stil. Catifeaua albastră – Blue Velvet combina un aer misterios si decadent cu un spirit american ironic si satiric si cu un ton original, insufletit si usor stilizat. Acelasi amestec atragator de bizarerie dezgustatoare si familiaritate confortabila, de arta si kitsch, aveau sa faca din serialul de televiziune Twin Peaks fenomenul cultural al anilor 1990 si sa exercite o influenta remarcabila asupra multor imitatori.

Kyle MacLachlan si Laura Dern sunt fermecatori in rolurile lui Jeffrey Beaumont si Sandy Williams; naivii adolescenti care se trezesc implicati in relatia macabra dintre rapitorul criminal Frank Booth (Hopper); unul dintre cei mai memorabili psihopati ai ecranului;infricosator; astmatic; dependent de masca de oxigen si scuipand obscenitati la fiecare cuvant; si Dorothy Vallens (Isabella Rossellini); curajoasa; dar chinuita (si brutalizata) cantareata de cabaret aflata la mila lui; pentru ca Booth ii tine captivi pe sotul si copilul ei.

Lumberton este un oras american tipic; insorit; searbad; cu gazoanele si gradinile sale ingrijite; cu centrul industrial si cu restaurantul anonim in care Jeffrey si Sandy se hotarasc sa devina detectivi amatori in timp ce se indragostesc unul de altul.

PortalulTauTV.com
Catifeaua albastră - Blue Velvet (1986) Online Subtitrat in Romana
Blue Velvet (1986)
Editor's Rating:
5