Carrie (1976) Film Online Subtitrat


Regia: Brian De Palma
Actori: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving
An: 1976
Gen: Groaza
IMDB: 7.4


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Carrie (1976)

Carrie, la fel ca toate personajele lui De Palma, isi cauta inconstient identitatea. Carrie White este o paria. Ostracizata de colegii de clasa, Carrie schimba rareori cateva cuvinte cu acestia. Profesoara Miss Collins este prima care ii explica fetei adevarurile despre viata, pentru ca acasa, mama, o credincioasa fanatica, crede ca tot ceea ce este legat de sex este un pacat. Putini stiu insa ca linistita si tacuta Carrie are puteri telekinetice. De aceea, cand la balul de la scoala, doi colegi pun la cale o gluma, ea se infurie si, inconstient, declanseaza un dezastru.

Ecranizare a romanului omonim publicat în 1974 de Stephen King; “Carrie” este unul dintre cele mai înfricoşătoare filme; putând produce traume bântuitoare celor care îl văd. În esenţă povestea unei tinere traumatizate de o mamă dereglată psihic; cu obsesii mistice extreme; filmul explorează folosirea puterilor telekinetice; insuficient explicate de oamenii de ştiinţă şi considerate supranaturale.

În ciuda secvenţelor extrem de sângeroase şi care frizează nebunia; filmul este fascinant; conţinând multe secvenţe memorabile care au fost imitate într-o măsură mai mare sau mai mică şi de alţi cineaşti. Secvenţa de la bal rămâne una dintre cele mai puternice secvenţe din istoria cinematografiei; fiind comparabilă ca putere de impact cu secvenţa crimei de sub duş din “Psycho” (1960). Acţiunea; destul de lentă la început; începe să te cuprindă tot mai mult şi; deşi se derulează în unele momente în slow-motion ; reuşeşte să-şi manipuleze spectatorii; hipnotizându-i şi tulburându-i.

PortalulTauTV.com
Carrie (1976) Online Subtitrat in Romana
Carrie (1976)
Editor's Rating:
5