Cântecul Mării – Song of the Sea (2014) Film Online Subtitrat


Regia: Tomm Moore
Actori: Pat Shortt, Fionnula Flanagan, Brendan Gleeson
An: 2014
Gen: Animatie, Aventura, Drama
IMDB: 8.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Cântecul Mării – Song of the Sea

Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells. Revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare.

Pe toata durata filmului ma gaseam spunand in gand : “E atat de frumos!”. Am ramas fermecata! Melodiile din film sunt extraordinare, fie ele in engleza sau in irlandeza (acestea din urma au o frumusete aparte, insa ). Ele te poarta in lumea basmelor si a folclorului irlandez in cel mai placut mod, fiind incredibil de linistitoare.

Animatia este unica, in stilul traditional 2D , si se potriveste ca manusa filmului. In unele scene aveai impresia ca e un tablou care a prins viata. Povestea este pe de-o parte rupta din basme, cu zane , vrajitoare si “selkies” , si pe de alta parte moderna, sincera , prezentand evolutia unei familii indurerate.

Un film potrivit pentru toate varstele , si mai ales, care nu ar trebui evitat de adulti doar pentru ca e o animatie. La inceput nu eram prea incantata de ideea de a viziona acest film, insa acum ma bucur extrem de mult ca i-am dat o sansa.