Calul de luptă – War Horse (2011) Film Online Subtitrat


Regia: Steven Spielberg
Actori: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis
An: 2011
Gen: Drama, Istorice, Razboi
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Calul de luptă – War Horse

Noul film regizat de Steven Spielberg are în centru povestea unui tânăr pe nume Albert și a armăsarului acestuia, Joey. Legătura dintre ei se va rupe în momentul în care Joey este vândut cavaleriei și trimis în focul bătăliei în timpul Primului Război Mondial. Deși este prea tânăr pentru a fi recrutat în armată, Albert decide să plece spre Franța pentru a-și salva prietenul.

Relatând prietenia dintre un cal şi un tânăr britanic în perioada Primului Război Mondial, “War Horse” este un film excesiv de sentimental. Prin care Steven Spielberg încearcă să-şi aducă spectatorii la sentimentele pure din anii copilăriei. Când oamenii aveau suflete curate şi neîntinate de diferite interese meschine.

Oricât de emoţionantă ar fi interacţiunea om-animal; nu poţi să nu constaţi că povestea iese din limitele veridicităţii; fiind foarte previzibilă tocmai prin faptul că reia aceleaşi clişee întâlnite prin filmele cu Lassie şi cu Black Beauty. Omul şi cu calul său trebuie să aibă un destin comun; iar finalul filmului Calul de luptă – War Horse, trebuie să fie fericit dacă vrei să ţi se vândă cartea sau să-ţi vină spectatorii în sălile de cinema; iar Steven Spielberg ştie asta şi o exploatează la maximum.

Regizorul combină imagini de asfinţituri cu galopul fericit al calului ce şi-a regăsit stăpânul; pe o muzică făcută să stoarcă lacrimi; sacrificând tocmai naturalul poveştii şi aducându-ne aminte de western-urile din anii ’50 sau ’60 cu fermieri fericiţi ce-şi dea

Recenzie Film
Data recenziei
Denumire film
War Horse (2011)
Nota film
51star1star1star1star1star