Blue Is the Warmest Color – La vie d’Adèle (2013) Online Subtitrat


Regia: Abdellatif Kechiche
Actori: Mona Walravens, Aurélien Recoing, Léa Seydoux, Salim Kechiouche, Benjamin Siksou
Anul: 2013
Gen: Romantice, Drama
Durata: 179 minute
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Blue Is the Warmest Color – La vie d’Adèle (2013)

Adele are 15 ani și, ca orice tânără, e interesată de băieți. Însă atunci când o vede pentru prima dată pe Emma (Léa Seydoux) cea cu păr albastru, Adele începe să-și dea seama că începe să privească lumea cu totul altfel. Și în iubirea ei pentru Emma, Adele devine din copil adult, și din adolescentă – femeie. Chiar dacă asta implică conflicte cu părinții, cu lumea, cu ea însăși.

Stilul regizoral al lui Abdellatif Kechiche ne îndepărtează într-o oarecare măsură de emoţia pe care o generează de regulă o creaţie artistică, îndreptându-ne către o zonă a reality show-ului, unul în stilul Big Brother. Asistăm astfel la o poveste de dragoste în care protagoniste sunt două femei spectaculoase prin forme, surprinzătoare prin fond. Puteau la fel de bine să fie două insecte, două animale, două vietăţi aparţinând oricărei alte specii în afara celei umane.

Regizorul le ia, le dezgoleşte şi ni le expune ca pe canalul tv Animal Planet. Vedem carne în care suntem conştienţi în fiecare secundă că pulsează sânge fierbinte ce le îndeamnă pe ingenua Adele şi versata Emma la manifestări de o senzualitate ce ne-ar putea scandaliza, dacă politica de toleranţă din ultima perioadă nu ne-ar fi convins că sunt fireşti între fiinţele evoluate mental.