Barbara (2012) Film Online Subtitrat


Regia: Christian Petzold
Actori: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock
Anul: 2012
Gen: Drama
Durata: 105 minute
IMDB: 7.2


Dezactivati Ad-Block pentru toate sursele video!

Disable Ad-Block for all video sources!


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Review Barbara (2012)

După ce depune cerere de emigrare în Germania de Vest, Barbara este arestată și trimisă forțat undeva în provincie, în nordul RDG. Aici rămâne sub observația Securității Statului, motiv pentru care Barbara păstrează distanța față de cei din jur și așteaptă, căci iubitul ei îi pregătește fuga în Vest. Doar că atenția pe care i-o acordă doctorul-șef al spitalului, Andre, o va face treptat să se deschidă… Film laureat cu Ursul de Argint pentru regie la festivalul de la Berlin.

Este o sarcină dificilă pentru a descrie o epocă trecută; care încă nu a trecut în istorie; dar care este o amintire în mintea multora. Evenimente îndepărtate pot fi acum interpretat cu ușurință; chiar daca un spectator aștepta o reconstrucție minutioasa a unui trecut real.

Acest film despre cum era in 1980 in Germania de Est ne descrie inca o viata; din cate milioane oare? … care a fost calcata in picioare de catre un regim totalitar.

Sugestia mea pentru copii care citesc si poate care vad acest film destul de greoi este de a nu mai permite NICIODATA; sub nici o forma; intoarcera in trecut; pentru ca si-asa; fantomele inca mai bantuie si timp de douazeci si ceva de ani si-au dresat bine urmasii (vezi o parte din militienii de la politie care inca ii nimicesc in bataie pe cei retinuti; vezi o parte din medicii care inca te omoara cu zile din indolenta; vezi o parte din profesorii fara coloana vertebrala care pentru un pumn de arginti te invata cum sa NU procedezi niciodata in viata; vezi si politicienii care nu isi aduc aminte de tine doar atunci cand au nevoie; adica in campanie electorala).