Banditul Whisky – The Whiskey Bandit (2018) Online Subtitrat


Titlu original: A Viszkis
Regia: Nimród Antal
Actori: Bence Szalay, Zoltán Schneider, Viktor Klem
An: Filme Online 2018
Gen: Actiune, Aventura, Crima
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Banditul Whisky – The Whiskey Bandit

Filmul se bazează pe fapte reale, avându-l în centru pe Attila Ambrus, un maghiar din România, născut în Miercurea Ciuc şi fugit în anii 1980 din ţară. În anii ’90 a devenit jucător de hochei de gheaţă. Simultan, a comis jafuri asupra a 27 de bănci în Ungaria. Înainte de fiecare jaf, obişnuia să bea un pahar de Whiskey…

A devenit în scurt timp un fel de Robin Hood modern al societăţii maghiare. A făcut 10 ani de puşcărie, iar acum lucrează ca olar şi are brandul său privat de ceramică, denumit „Banditul Whiskey”.

De-a lungul timpului, oameni valoroși ne-au părăsit țara lăsându-ne de izbeliște pe noi și contribuind la progresul altora. E suficient să amintim de Coandă, dar și de Brâncuși sau Caragiale. În ultimele decenii este vorba chiar de un exod de materie cenușie. Au plecat și mulți țigani, dar pe aceștia străinii i-au urcat din când în când în câte un avion și ni i-au trimis înapoi.

În filmul lui Nimród Antal este vorba de românul de etnie maghiară Attila Ambrus, care trece fraudulos granița în Ungaria, înainte de căderea lui Ceaușescu. Cu ajutorul unui politician ungur obține documente de identitate false și este acceptat într-o echipă de hochei. Cum și în Ungaria se reinventase capitalismul și se dezvoltase rețeaua bancară, românul nostru s-a gândit că e momentul să înceapă și el o viață nouă. În 6 ani a ajuns celebru, adulat și invidiat pentru nu mai puțin de 27 de spargeri.