Austerlitz (2016) Documentar Online Subtitrat


Regia: Sergei Loznitsa
An: 2016
Gen: Documentare
IMDB: 6.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Dezactivati Ad-Block pentru toate sursele video!

Disable Ad-Block for all video sources!


Sinopsis Austerlitz

Există în Europa locuri care rezistă ca suveniruri dureroase ale fabricilor unde oamenii erau transformaţi în cenuşă. Aceste locuri sunt acum memoriale deschise publicului şi vizitate de mii de turişti în fiecare an. Documentarul îi urmăreşte pe vizitatorii unui astfel de loc ridicat pe teritoriul unui fost lagăr de concentrare. De ce vin ei aici? Ce caută?

Când m-am uitat la acest film, am avut noroc să primesc câteva informații de fond înainte de film și o analiză critică după aceea. Fără ea probabil că nu aș fi dat un rating de 7.

Este un film extrem de lent, probabil în jur de 40 de fotografii, fără narațiune și filmat în alb și negru. Vizitatorul se confruntă cu imagini ale vizitatorilor lagărelor de concentrare Sachsenhausen și Dachau. Majoritatea loviturilor durează câteva minute. Nu există nici un narator, ci doar sunetul poporului și o explicație ocazională a unui ghid.

Pentru mine, a fost o experiență foarte dificilă. Filmul în sine este o critică privind modul în care vizităm aceste locuri sensibile. De-a lungul imaginii putem auzi un ghid care povestește despre Johann Elser, care a încercat să o omoare pe Hitler, dar a eșuat și a fost adus în lagărul de concentrare din Dachau unde a fost torturat și ucis. În timpul acestei explicații, vedem oameni care se îngrijesc cu adevărat de ceea ce are de spus ghidul. Pe de altă parte, putem vedea și o fată care încearcă să dețină o sticlă de apă pe cap. Fiecare dintre filmele din acest film are acest tip de dualitate. Materialul a fost ales cu grijă de către Loznitsa pentru a-și dovedi părerile despre aceste practici.


Trailer Austerlitz