Altered Carbon (2018) Serial Online Subtitrat


Regia: Uta Briesewitz, Peter Hoar, Nick Hurran
Actori: Martha Higareda, Antonio Marziale, Chris Conner, Hiro Kanagawa, Kristin Lehman, Alika Autran
An: Seriale Online 2018
Gen: Seriale Online, Drama, SF, Thriller
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Altered Carbon SEZONUL 1 Online Subtitrat:


S01E01

S01E02

S01E03

S01E04

S01E05

S01E06

S01E07

S01E08

S01E09

S01E10


Sinopsis Altered Carbon

Altered Carbon e mai mult decât un alt serial care îți prezintă un viitor distopic; până acolo, însă, reușește să picteze o lume întunecată destul de bine.

Am avut ocazia să văd primele două episoade din Altered Carbon și m-aș fi uitat și la al treilea dacă nu adormeam. Încerc să-mi fac o regulă din a vedea trei episoade dintr-un serial pentru a-mi da seama dacă merită sau nu să-l urmăresc în continuare. Ultimele pe care le-am văzut au reușit să mă prindă chiar de la primul episod, iar aici amintesc The End of the F***ing World și Manhunt: Unabomber. Ce au în comun cele două seriale cu Altered Carbon? Sunt producții Netflix, iar compania pare să facă o treabă din ce în ce mai bună când vine vorba de a-ți servi conținut bun de binging.

Dar nu despre ele e vorba aici. Nu vorbim despre tineri supărați pe viață și nici despre prinderea lui Kaczynski, ci despre un viitor întunecat, literalmente, și destul de nasol, în care nu știu cât de mult mi-ar plăcea să petrec timpul. Dacă ai văzut Black Mirror, probabil știi că sunt o mulțime de moduri în care lumea poate merge bine, dar și mai multe în care va merge prost. Imaginează-ți că Altered Carbon pune bazele unui nou episod din serial. De data asta ai de-a face cu o lume în care moartea nu mai e chiar atât de rea pe cât e pentru noi, pământenii de rând din prezent.

În Altered Carbon, lumea se bazează pe cipuri implantate în ceafă, pe care mai toți oamenii le primesc la vârsta de un an. Cu un astfel de cip, poți să-ți asiguri, într-o oarecare măsură, nemurirea. Ai fost împușcat sau a dat autobuzul peste tine?


Review Altered Carbon

Costisitorul serial Netflix face ceea ce puţine opere de ficţiune se încumetă să facă: înfăţişează un viitor îndepărtat, construind de la zero o lume cu caracteristici speciale. Este uimitor faptul că Altered Carbon a fost primit cu reticenţă de critici (coeficient de 6 pe Metacritic şi Rottentomatoes), pentru că depăşeşte în ambiţie şi curaj cele mai multe seriale americane din ultimul deceniu. Iată mai jos de ce ţi-ar putea plăcea primul sezon de zece episoade.

Acţiunea are loc 350 de ani în viitor, când omenirea a colonizat mai multe planete. Tehnologia permite digitalizarea conştiinţei, ceea ce face posibilă transferarea ei într-un nou corp. Trupul uman nici nu mai e numit trup, ci “husă” (în engleză “sleeve”). În acest context, conştiinţa unui soldat condamnat la moarte în trecut, Takeshi Kovacs (Will Yun Lee) este transferată în corpul unui poliţist, Ryker (Joel Kinnaman). Kovacs va afla repede că cel care l-a readus la viaţă este un magnat nemuritor, Bancroft (James Purefoy), ucis în condiţii misterioase.

Da, ucis în condiţii misterioase şi readus la viaţă într-o clonă cu ajutorul tehnologiei. Doar că decalajul de timp dintre back up-ul memoriei şi readucerea la viaţă a lui Bancroft face ca acesta să nu aibă habar cine îi e asasinul. Este sarcina lui Kovacs să afle ce s-a întâmplat, iar investigaţia i-o va scoate în cale pe poliţista Ortega (Martha Higareda). Faptul că aceasta este fosta iubită a lui Ryker va face imprevzibilă relaţia ei cu Kovacs.

Influenţat evident de Blade Runner, serialul se bazează pe cartea omonimă a britanicului Richard K. Morgan, laureată cu premiul Philip K. Dick. În diverse forme şi cu diverse bugete, ecranizarea a fost în lucru încă din 2002, anul când a apărut romanul, dar combinaţia de violenţă, filozofie şi nuditate a făcut multe studiouri să dea înapoi.


Pareri de final Altered Carbon

Rezultatul? Altered Carbon reueşte să creeze o lume aparte convingătoare. Este o lume a inteligenţei artificiale; a virtualului, a cruzimii şi a lipsei de responsabilitate. O lume colorată, parcă făcută doar din lumină orbitoare şi întuneric. Iar transferul conştiinţei lasă loc pentru o mulţime de discuţii despre natura umană; despre moarte, dragoste, sexualitate şi religie. Când eşti suficient de bogat pentru a reînvia la nesfârşit nu ai dreptul să te consideri zeu?

Într-una dintre cele mai bizare scene, Bancroft aduce daruri într-o tabără de refugiaţi, iar mediul toxic îl face să moară în faţa sărmanilor care îl privesc cu adulaţie. Aflăm curând că Bancroft revine săptămână de săptămână pentru acest spectacol morbid. Cum să nu fie considerat un zeu nemuritor? Cum să nu se considere el un zeu nemuritor, de neatins în turnul său; deasupra legii şi a omenilor obişnuiţi? Ca spectator, cum să nu apreciezi şi să nu fii intrigat de complexa problematică a serialului?

Dar Altered Carbon nu este doar pentru fanii dilemelor morale. Investigaţia lui Kovacs îl va purta prin toate straturile societăţii, punându-i la încercare toate aptitudinile; de la lupte corp la corp la violente înfruntări armate. Flashback-uri din trecut adaugă spectacol şi profunzime unei poveşti ce traversează mai multe secole; şi are mari şanse să te prindă foarte repede în mreje. Altered Carbon are câteva probleme de concepţie, coerenţă şi ritm; dar acestea sunt neglijabile în comparaţie cu ambiţia scenariului şi complexitatea aventurilor protagoniştilor.