Adânca mare albastră – The Deep Blue Sea (2011) Online Subtitrat


Regia: Terence Davies
Actori: Tom Hiddleston, Harry Hadden-Paton, Stuart McLoughlin, Rachel Weisz, Sarah Kants
Anul: 2011
Gen: Drama, Romantice
Durata: 98 minute
IMDB: 6.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Adânca mare albastră – The Deep Blue Sea

Hester (Rachel Weisz) se simte neimplinita alaturi de mult mai batranul sau sot, Sir William, care in ciuda confortului material si al caminului pe care il ofera, nu poate trezi in femeie fiorul iubirii. Astfel, ea se indragosteste de Freddie (Tom Hiddleston), un barbat tanar si seducator, care o atrage in jocul unei pasiuni mistuitoare.

Hester ii daruieste dragostea ei deplina, insa Freddie recunoaste ca iubirea lui pentru ea nu se poate ridica la acelasi nivel de adoratie si abandonare de sine. Femeia isi paraseste sotul si incepe o viata noua alaturi de tanarul pilot, insa flacara pasiunii lui se stinge repede.

Constienta de faptul ca nu e singura in viata iubitului ei, ca nu a putut si nici nu va putea sa-i ingradeasca libertatea cu dragostea sa astfel incat sa fie al ei pe deplin, Hester din filmul online Adânca mare albastră – The Deep Blue Sea incearca sa se sinucida, dar esueaza. Acest lucru nu face decat sa-l indeparteze si mai mult pe Freddie, speriat de gandul ca ea a vrut sa-si ia viata din pricina lui, din cauza imposibilitatii de a-l avea.

Destinul pare sa le astearna un nou drum, caci Freddie primeste o oferta de nerefuzat in America de Sud. Dupa ce si-au petrecut impreuna o ultima noapte, cei doi isi iau la revedere, el pleaca, iar ea, impinsa de disperare, refuza sa mai traiasca intr-o lume lipsita de prezenta lui alaturi.


Adaptare dupa o piesa de Terence Rattigan

The Deep Blue Sea este a doua adaptare pentru marele ecran (in 1955; Anatole Litvak era regizor iar Vivien Leigh si Kenneth More erau distribuiti in rolurile principale); de aceasta data in regia lui Terence Davies; dupa o piesa de Terence Rattigan. Povestea ii are in centrul actiunii pe Hester Collyer (Rachel Weisz); sotia judecatorului Sir William Collyer (Simon Russell Beale); ce se indragosteste de aviatorul Freddy Page (Tom Hiddleston); alaturi de care incepe o relatia amoroasa sortita esecului.

Between the Devil and the Blue Sea; sau pe romaneste intre ciocan si nicovala; titlul piesei lui Terence Rattingan este de fapt tumultul sufletesc prin care trece Hester (Rachel Weisz). Oricare ar fi decizia pe care o va lua Hester in Adânca mare albastră – The Deep Blue Sea; eroina noastra va pierde pe propria mana. Hester Collyer maritata cu un barbat mult mai in varsta decat ea; judecator al Inaltei Curti (Simon Russell Beale); cauta pasiunea.

In Londra anilor ’50; o societate ce isi revine dupa ororile razboiului; pasiunea si cautarea unei iubiri pasionale nu sunt primordiale ori incurajate. Cu toate acestea; Hester trece peste conventii si se indragosteste de Freddy Page (Tom Hiddleston); pilot in Aviatia Regala; un barbat ce inca tanjeste dupa clipele de glorie cunoscute in timpul razboiului dar isi aminteste si ororile razboiului. Marea parte a actiunii filmului Adânca mare albastră – The Deep Blue Sea are loc in decursului unei singure zile in apartamentul mizer in care locuiesc Hester si Freddie.

Recenzie Film
Data recenziei
Denumire film
The Deep Blue Sea (2011)
Nota film
41star1star1star1stargray