Aceeasi Alice – Still Alice (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Drama
Producator(i): Lisa Genova, Richard Glatzer
IMDB: 7.5
Regia: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Actori: Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Aceeasi Alice – Still Alice

Alice Howland, renumită profesoară de lingvistică, are un mariaj fericit și trei copii maturi. Totul se schimbă când Alice începe să uite cuvinte. Când doctorul îi spune că suferă de maladia Alzheimer, ea și familia ei trebuie să înfrunte o provocare groaznică. Alice se chinuie nu doar să lupte împotriva degradării interioare, ci și să profite la maximum de zilele care i-au mai rămas.

Un film excelent, o drama profunda si emotionanta , in care aflam ce poate sa faca o boala neurodegenerativa necrutatoare cu afectare a functiei cognitive dintr-o femeie frumoasa, inteligenta, renumita profesoara de lingvistica la Universitatea din Columbia, aflata la varsta de 50 ani si ce impact masiv poate avea asupra vietii ei si familei sale.

Filmul urmareste degradarea mentala a profesoarei Alice Howland (Juliane Moore),de la inceputul diagnosticului bolii (care survine deosebit de precoce in cazul ei, cu 15 ani inainte de debutul obisnuit al bolii) pana la ultimul cadru si cel mai emotionant din punctul meu de vedere (voi reveni la el).

Avand in vedere faptul ca profesoara a fost o mare intelectuala, degradarea mentala survine cu atat mai precoce in cazul ei.