A Girl Walks Home Alone at Night (2014) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: O fată merge acasă singură în noapte
Gen: Drama, Groaza
Producator(i): Ana Lily Amirpour
IMDB: 7.0
Regia: Ana Lily Amirpour
Actori: Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis A Girl Walks Home Alone at Night

Un formidabil debut alb-negru scris și jucat într-un dialect Farsi dar filmat în California de o fată de 34 de ani născută la Londra din părinți iranieni (și care tocmai pregătește un film cu canibali). Cool, seducător și teribil de romantic, filmul îi surprinde chiar și pe cei care credeau că nu se mai poate face nimic nou în materie de vampiri în anul de grație 2014, A.J. (După Jarmusch). Premiera mondială: Sundance 2014.

Vampire movie feminist și love story presărat cu elemente de critică socială, A Girl Walks Home Alone at Night impresionează prin abilitatea cu care mixează și echilibrează genuri și stiluri diferite. Acțiunea se petrece într-un orășel iranian fictiv (Bad City), plasat în mijlocul pustietății, întocmai ca acele așezări rudimentare de prin westernurile hollywoodiene, iar atmosfera întunecată amintește de ecranizările după cărțile de benzi desenate.

Cele o sută de minute de peliculă de un alb-negru elegant, susținute de o inspirată coloană sonoră, nu contabilizează decît un vampir (de sex feminin). Insetat mai mult de dreptate decît de sînge, și doar trei victime. Numai bărbați, dintre care cel puțin doi își semnează singuri condamnarea la moarte prin felul în care tratează femeile.

Protagoniștii evoluează de la misandrie feroce la abandon erotic (ea), de la conformism la libertate (el). Pe un traseu jalonat de simboluri ale emasculării (sfîrtecarea unui deget de proxenet). Contrapuse unora ale deflorării (perforarea urechilor personajului principal) și care nu duce lipsă de umor (negru, evident).