39 de trepte – The 39 Steps (1935) Online Subtitrat


Regia: Alfred Hitchcock
Actori: Robert Donat, Madeleine Carroll, Lucie Mannheim
An: 1935
Gen: Mister, Thriller
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis 39 de trepte – The 39 Steps

In anii ’30, Richard Hannay, un canadian inocent aflat in vizita la Londra, se trezeste urmarit, din senin, atat de un grup de spioni germani, cat si de politia britanica, fiind banuit de participarea la o complicata intriga de spionaj.

Un canadian aflat la un teatru din Londra este abordat de o tânără misterioasă care ulterior îi moare în brațe, după ce-i mărturisise că este o spioană ce încerca să prevină scoaterea din țară a unor secrete militare. Bărbatul trebuie să dovedească existența acestei conspirații pentru a scăpa de acuzația de crimă. Cazul omului simplu introdus fără voia lui într-un caz de spionaj va fi folosit ulterior cu mai mult succes de Hitchcock în ”Saboteur” (1942) și ”North by Northwest” (1959).

Poveste de spionaj din perioada interbelică, axându-se pe războiul invizibil între germani şi britanici; “The 39 Steps” a fost considerat la vremea sa un film interesant. Trecerea timpului a lăsat filmului 39 de trepte online subtitrat; din păcate, urme adânci, iar intriga pare astăzi puţin naivă, potrivită mai degrabă pentru sfârşitul secolului al XIX-lea.

Acțiunea din The 39 Steps online subtitrat curge într-un singur sens, având un fir narativ simplu; cu numeroase goluri și coincidențe implauzibile. Personajele sunt destul de subţiri din punct de vedere psihologic; fiind create după clișeele impuse de literatura de aventuri a vremii. Cu toate acestea, existența unor răsturnările de situații contribuie la crearea unui grad destul de înalt de suspans.

Deşi Alfred Hitchcock îşi lasă amprenta asupra filmului; se observă că regizorul experimentează diferite tehnici cinematografice pe care le va perfecţiona în deceniile următoare.