10 Cloverfield Lane (2016) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Strada Cloverfield 10
Regia: Dan Trachtenberg
Scenariu: Josh Campbell, Matthew Stuecken
Actori: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.
Anul: 2016
Gen: Drama, Groaza, Mister
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis 10 Cloverfield Lane

Michelle lasă totul în urmă – casă, iubit, inel de logodnă. Însă, curând, după un accident pe șosea, se trezește într-un buncăr subteran unde Howard (John Goodman) o informează că a supraviețuit unui atac chimic, și că singurii alți supraviețuitori sunt el și acolitul său, Emmett (John Gallagher Jr.). Totuși, Howard este doar excentric sau nebun? Este un salvator sau un agresor?

Și eventual să îi dăm și un titlu recogniscibil ca să păcălim iubitorii originalului. Cam asta face 10 Cloverfield Lane film online subtitrat, un pseudo-sequel al filmului cult din anul 2008, Cloverfield (produs de J.J. Abrams). Aparținând unui tânăr regizor, Dan Trachtenberg, care nu face altceva decât să ignore existența primului film, ce și-a câștigat respectul și admirația, atât din partea criticilor cât și din partea publicului. 10 Cloverfield Lane pare a fi un cash-in ieftin, un fel de Jaws 2, The Exorcist 2, The Boondock Saints 2 și se clasează perfect în categoria de „sequel bălărios la film cult”.

Deși s-a susținut în sus și în jos ca acest film nu are foarte mare legătură cu originalul, relația este totuși clară (voit?), indiferent de felul în care acest film abordează universul construit în Cloverfield. Primul aspect ce evidențiază conexiunea este chiar titlul filmului. După o scurtă introducere a personajului principal, cuvântul „Cloverfield” apare grațios pe ecran. Nici măcar două secunde nu trec, și, ca o mutație, literele „L” și „F” se alungesc pentru a forma noul titlu. O referință clară și o metodă subconștientă de a-i seta spectatorului niște așteptări.

În afară de asta, câteva detalii din film Strada Cloverfield 10 film online subtitrat ajută la clarificarea liniei ce constituie legătura dintre filme, ca de exemplu: o benzinărie a cărei mărci se regăsește și în primul film; compania japoneză de platforme petroliere; motivul sateliților.