Whiplash (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Drama, Muzicale
Producator(i): Damien Chazelle
IMDB: 8.5
Regia: Damien Chazelle
Actori: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Whiplash (2014)

Filmul spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experiențe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din țară. Este pregătit să facă orice pentru asta, însă ciudatul și excentricul său profesor îl înnebunește cu metodele sale extreme de predare. Începe astfel să își piardă încrederea în talentul său și în sine însuși…


Trailer Whiplash (2014)


Review Whiplash (2014)

Cu toții am avut profesori severi care ne-au făcut viața de liceeni un iad pe pământ. Totuși, nu ne-am gândit niciodată că în spatele măștii de sobrietate și superioritate se ascund propriile lor ambiții în privința dezvoltării noastre academice.

Această idee este abordată și în filmul „Whiplash“, regizat de Damien Chazelle. Pelicula îl are ca protagonist pe Andrew Neyman, interpretat de Miles Teller, un tânăr student al prestigiosului Conservator Shaffer din New York. Acesta visează să ajungă un toboșar de succes precum idolul său Buddy Rich. Observându-i talentul și determinarea, profesorul Terrence Fletcher îl recrutează în cadrul orchestrei pe care o dirijează.

Aici, tânărul muzician devine victima tratamentului crud și batjocoritor prin care Fletcher încearcă să își motiveze studenții să dea tot ceea ce este mai bun din ei. Căutând să-și mulțumească profesorul și să-și securizeze poziția de toboșar principal al orchestrei, Andrew își neglijează atât apropiații, cât și propria sănătate fizică și mentală. Și totuși, cât poate continua această ascensiune bazată pe abuz înainte să apară consecințe fatale?

„Whiplash“ nu este însă unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2014 doar datorită poveștii sale intrigante. Pelicula impresionează și prin jocul actoricesc, J. K. Simmons fiind chiar câștigătorul Globului de Aur din 2015 pentru „Cel mai bun actor în rol secundar“, iar Miles Teller impresionând prin performanța sa în rolul protagonistului.