Vineri – Friday (1995) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Vineri
Regia: F. Gary Gray
Actori: Regina King, Tommy ‘Tiny’ Lister, Paula Jai Parker, Ice Cube, Nia Long, Chris Tucker
Anul: 1995
Gen: Comedie, Drama
Durata: 91 minute
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Vineri – Friday

Craig (Ice Cube) și Smokey (Chris Tucker) sunt doi tineri din Los Angeles aflați într-o permanentă căutare de bani pentru distracții.

Filmul începe cu o zi obișnuită din viața lor, o după-amiază de vineri, în care, ca de obicei, cei doi tineri stau pe veranda casei unuia din ei și încearcă să găsească un mod de a-și petrece noaptea și weekendul. Dar distracțiile lor favorite îi vor conduce către un sfârșit nefericit al weekendului.

Filmat în 20 de zile chiar în cartierul unde regizorul a copilărit (în film apare chiar și casa unde a crescut F. Gary Gray), pelicula reușește să arate atmosfera specifică unui cartier din L.A., într-un weekend obișnuit.

Comedie in esenta tare.Este fara indoiala una din cele mai bune comedii ale anilor 90.Insa filmul a avut un succes nebun in mare parte datorita lui Chris Tucker ,care la primul rol important , impresioneaza printr-un stil asemanator cu o prosteala,”goofy style”,dar care vine din naturaletea cu care interpreteaza si care starneste rasul instantaneu si in orice situatie.Totodata,nici Ice Cube nu face un rol rau,dar incomparabil cu cel al lui Tucker,in unele momente Cube fiind prea static si rigid.Replicile spumoase si desele situatii dificile in care sunt pusi Smokey si Craig fac deliciul spectatorilor ,iar finalul este de asemenea genial.Mie,personal,filmul mi-a placut si daca ar fi sa-i dau o nota ,nu i-as da decat 10.


Trailer Vineri – Friday