Vertigo (1958) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Amețeala
Regia: Alfred Hitchcock
Actori: James Stewart, Henry Jones, Kim Novak, Raymond Bailey, Ellen Corby
Anul: 1958
Gen: Romantice, Mister, Thriller
Durata: 128 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Acest strigăt dintr-o inimă rănită vine la sfârșitul lui Alfred Hitchcock “Vertigo”, și de timp este vorba de noi sunt complet în simpatie. Un bărbat a căzut în dragoste cu o femeie care nu există, și acum strigă aspru împotriva femeii reală care a întruchipat. Dar există atât de mult mai mult decât atât. Femeia reală a căzut în dragoste cu el. În păcălirea el, ea însăși păcălit. Și omul, prin preferând visul său de a femeia care stătea în fața lui, și-a pierdut ambele.

Apoi in Vertigo, există un alt nivel, sub toate celelalte. Alfred Hitchcock a fost cunoscut ca cel mai controlarea directori, în special atunci când a venit la femei. Personajele feminine din filmele sale reflectă aceleași calități de peste si peste din nou: Au fost blond. Ei au fost de gheață și de la distanță. Ei au fost închiși în costume pe care subtil combinate moda cu fetișism. Ei fascinat oamenii, care de multe ori au avut un handicap fizic sau psihologic. Devreme sau mai târziu, fiecare femeie Hitchcock a fost umilit.

loading...

“Vertigo” (1958), care este unul dintre cele mai bune două sau trei filme Hitchcock realizate vreodată, este cel mai confesional, care se ocupă în mod direct cu temele care controlate arta sa. Este despre modul în care utilizează Hitchcock, temut și a încercat să controleze femeile. El este reprezentat de Scottie (James Stewart), un om cu deficiențe fizice și mentale (afecțiuni ale spatelui, frica de înălțimi), care se îndrăgostește obsesiv cu imaginea unei femei – Vertigo – și nu orice femeie, ci femeia chintesența Hitchcock. Când el nu o poate avea, el găsește o altă femeie și încearcă să o modeleze, rochia ei, trenul ei, schimba machiajul și părul, până când ea arată ca o femeie dorește. El nu-i pasă despre lutul acesta este modelarea; el o va sacrifica cu plăcere pe altarul visurilor sale.

Dar, desigur in filmul Vertigo, femeia pe care modelează și femeia dorește sunt aceeași persoană. Numele ei este Judy (Kim Novak), și ea a fost angajat pentru a juca femeii de vis, “Madeleine”, ca parte a unui complot crimă care Scottie nu începe chiar de a suspecta. Când va afla că a fost înșelat, furia lui este incontrolabil. El strigă cuvintele: “Te-a tren? . . . “Fiecare silabă este un cuțit în inimă, în timp ce vrăji că un alt bărbat în formă de femeie care Scottie gândit să modeleze pentru sine. Celălalt bărbat a luat nu numai femeia lui Scottie, dar visul lui Scottie.

Care creează un paradox morală în centrul “Vertigo”. Celălalt (Gavin, jucat de Tom Helmore) la urma urmei a făcut doar cu această femeie ce Scottie, de asemenea, a vrut să facă. Și în timp ce procesul a fost întâmplă, femeia reala, Judy, transferat loialitatea ei din Gavin la Scottie, iar până la sfârșitul Vertigo nu a fost joaca rolul ei pentru bani, ci ca un sacrificiu pentru dragoste.

Toate aceste fire emoționale vin împreună în cea mai mare împușcat singur în toate Hitchcock. Scottie, un fost detectiv din San Francisco angajat de Gavin să urmeze “Madeleine”, a devenit obsedat de ea. Apoi se pare Madeleine a murit. Din întâmplare, Scottie întâlnește Judy, care arată uncannily ca Madeleine, dar pare a fi o versiune mai carnal, mai puțin lustruit. Bineînțeles că nu își dă seama că este exact aceeași femeie. O invită și Judy acceptă neînțelept. In timpul curte lor ciudat din Vertigo, pompos, ea începe să milă și grijă de el, astfel încât atunci când el a cere să se refacă în Madeleine, ea este de acord, jucând același rol a doua oară.

Marele Scena are loc într-o cameră de hotel, luminat de un neon in Vertigo. Judy a sosit, nu caută suficient ca Madeleine a satisface Scottie, care a vrea în același * * rochie, cu * aceeași * păr. Ochii lui ard cu fixare zelos. Judy își dă seama că Scottie este indiferentă față de ei ca o persoană și o vede ca pe un obiect. Pentru că ea îl iubește, ea acceptă acest lucru. Ea se blochează în baie, nu makeover, se deschide ușa și merge spre Scottie dintr-o ceață verde teribilă că este aparent explică prin semnul neon, dar este, de fapt, un efect de vis.

Ca Hitchcock taie înainte și înapoi între fața lui Novak din filme online Vertigo(care prezintă astfel de dureri, cum ar tristețe, o astfel de voință pentru a vă rugăm) și a lui Stewart (într-o răpire de pofta și control gratificat), simțim inimile sfâșiat: Ei sunt ambii sclavi ale unei imagini fabricată de un om care nu este nici măcar în camera – Gavin, care a creat “Madeleine”, ca un dispozitiv pentru a permite să se scape cu uciderea soției sale.