Versailles (2015) Serial Online Subtitrat


Regia: Simon Mirren, David Wolstencroft
Actori: Anna Brewster, Alexis Michalik, Pip Torrens, George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Joe Sheridan
Anul: 2015
Gen: Istorice, Drama, Biografie, Seriale Online
Durata: 52 minute
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Versailles SEZONUL 1 Online:


S01E01:

S01E02:

S01E03:

S01E04:

S01E05:

S01E06:

S01E07:

S01E08:

S01E09:

S01E10:


Sinopsis Versailles

Serialul este o coproducţie franco-britanică ce i-a scandalizat deja pe criticii francezi, nemulţumiţi de faptul că marele Ludovic al XIV-lea nu doar că nu este interpretat de un francez, dar nici nu vorbeşte o boabă de franceză. Creat de Simon Mirren şi David Wolstencroft, primul sezon a avut un buget imens, de 27 de milioane de euro, costul unui episod fiind de două ori mai mare decât cel al celui mai faimos serial de epocă al momentului, Downton Abbey. Iată mai jos de ce este interesant Versailles şi cu ce te-ar putea atrage.


Trailer Versailles


Review Versailles

Suntem în 1667, când Ludovic (George Blagden) are 28 de ani. I se spune deja Regele Soare şi are drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor săi. Dar se simte neputincios înconjurat de marii nobili ce-şi urmăresc propriile interese şi diminuarea puterii monarhiei. Ludovic are o inspiraţie de geniu şi cere ca întreaga curte să fie mutată la Versailles, un sat din apropierea capitalei unde tatăl său, Ludovic al 13-lea. Avea un pavilion de vânătoare. Nemulţumiţi de acest surghiun ce anulează ocaziile de distracţie, nobilii cârtesc pe la colţuri, dar Ludovic pricepe în sfârşit cât de mare îi este puterea. Decide ca în verdele Versailles se va construi cel mai impozant palat al Europei.

Istoria ne-a spus deja cât de inspirată a fost această mişcare şi cât de importantă a fost noua reşedinţă regală în sublinierea importanţei Franţei pe glob. Dar serialul, deşi are un consistent aspect politic, nu se sfieşte deloc să exploreze şi alte aspecte ale vieţii monarhului. De la relaţia cu ceilalţi membri ai familiei, dar şi cuceririle sale amoroase. Încă din primul episod o cunoaştem pe domnişoara de La Vallière (Sarah Winter). Cea care va deveni una dintre cele mai celebre amante ale regelui. Interpretată de Anna Brewster, şi marchiza de Montespan, marea ei rivală, îşi va face apariţia în episoadele următoare.

Cu un prim sezon de zece episoade, Versailles a primit deja undă verde pentru un al doilea sezon. Având în vedere faptul că Ludovic al IV-lea a domnit până la 76 de ani, deci încă 48 de la începutul aventurilor din serial. Monarhul ar putea petrece ani buni pe micile ecrane, în funcţie de popularitatea sa.