Vârful – The Summit (2012) Film Online Subtitrat

Regia: Nick Ryan
Actori: Hristo Mitzkov, Lochlainn O’Mearain, Stefan Grossniklaus, Niall Foley, Christine Barnes, Hoselito Bite, Marco Confortola
Anul: 2012
Gen: Documentare, Aventura
Durata: 95 minute
IMDB: 6.9/10 din 2393 voturi

loading...

Documentarul The Summitnu sunt întotdeauna cele mai evident cinematografică caracteristicile și în afară de câteva eruptii de la place de Michael Moore sau Werner Herzog sunt date pe nedrept shrift scurt teatral. Există, totuși, că Asociația Micului ecran pentru cele mai multe cinefili, momit de confortul de ficțiune evazionist. Deci, atunci când lucrurile, cum ar fi viscerală Senna sau TT 3D: mai aproape de impuls câștig Edge, este un triumf minor pentru perene box office underdog. Pot să înțeleg lipsit unitatea pentru a prinde în abis pe un ecran mare de cinema sângeros, dar atunci când o-vista încărcat doc epic ca Summit-ul vine, este bine în valoare de capturare pe cel mai mare ecran puteți găsi.

Documentar Nick Ryan încearcă să cap la cap evenimentele extraordinare din august 2008, care a văzut 11 din 24 alpinisti pieri în timp ce urca la summit-ul de K2, al doilea cel mai înalt vârf de munte cuvântul lui. În timp ce Muntele Everest este cel mai înalt vârf din lume, K2 este recunoscuta ca fiind cea mai provocatoare și cucerirea final pentru alpiniști reale. Se invecineaza Pakistan și China, acordul final al muntelui dincolo de mare Camp ia alpiniști mai sus 8.000 de metri, o zonă cunoscută sub numele de zona de moarte, în cazul în care organismul uman pur și simplu nu poate supraviețui. Cu fiecare secundă expus la această altitudine organismul este literalmente închide. Filmul The Summit lui Ryan se mută înainte și înapoi în timp, arătând luni de pregătire în cadrul unui grup multinațional de alpiniști care a dus până la faptul că spre cer dezastruoase impulsul final – sau mai precis, notoriu periculos coborârea înapoi la ridicat Camp. Calendarul săraci, slide-uri de gheață, oboseala si erori umane toate au de taxare lor îngrozitoare.

Folosind imagini amatori filmat The Summit la momentul respectiv, vorbind interviuri cap cu supraviețuitori și familiile celor reconstituiri mai putin norocosi, precum și convingătoare, filmul se învârte în jurul misterul a ceea ce sa întâmplat cu Ger McDonnell, un irlandez care a dispărut în mijlocul haosului. Ce apare este o poveste complet convingătoare și tragică de alpiniști consumate de pasiunea lor, fără îndoială, în detrimentul siguranței lor și a celorlalți membrii expediției. Ca trupurile lor au început să eșueze, la fel procesul decizional și puterea de a lua decizii logice prăbușit. Măsura în care alpinisti pierdut urma evenimentelor este înfricoșătoare a dezvăluit atunci când supraviețuitorii face jos de pe munte doar pentru a fi în imposibilitatea de a povestesc exact ce sa întâmplat cu ei sau colegii lor alpiniști; care e în viață sau nu, ce traseu au luat și de ce. Ryan țese fire narative diferite împreună slickly și menține tensiunea de-a lungul, de transport nebunia lipsit-oxigen și instabilitatea de amintiri cu pricepere. Ea face toate acestea, uneori pentru a face o imagine confuză, în cazul în care suntem la fel de siguri ca alpinistii cu privire la ce naiba se întâmplă in The Summit.