Under sandet – Land of Mine (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Martin Zandvliet
Actori: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro
An: 2015
Gen: Drama, Istorice, Razboi
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Under sandet – Land of Mine

Mai, 1945. La câteva zile după capitularea Germaniei naziste, fapt ce marchează încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, un grup de prizonieri de război germani, majoritatea adolescenţi, este trimis în Danemarca. Grupul are misiunea de a curăţa plajele daneze de minele terestre îngropate de forţele de ocupaţie germană. Supravegheaţi de către sergentul Rasmussen, acest gup format din 14 tineri au o sarcină dificilă, cea mai mică greşeală îi poate costa viaţa. Ofiţerul danez, care îi urăşte de moarte pe germani, va fi tulburat de un conflict interior care îi va schimba complet concepţia.


Trailer Under sandet – Land of Mine


Review Under sandet – Land of Mine

E o predictibilitate sentimentală slabă la dezghețarea relațiilor dintre captor și captivi. Precum și la accidentul care reîngheață această dinamică înainte de o întorsătură răscumpărător mai târziu. Dar Zandvliet lui script-ul și direcția de muls o situație să evite încărcată innascuta pentru exces melodramă sau patos. Lipirea la o economie discret de abordare care se acumulează o putere considerabilă. În ciuda numeroaselor explozii, doar unul este prezentat în detaliu sângeros. Impactul său oribil ajunge destul de devreme pentru umbra în mod eficient reprezentările mai restrânse de violență tragice care urmează.

Cu toate că deschiderea și închiderea textului de pe ecran subliniază acest capitol istoric obscur ca un caz în domeniul drepturilor omului. A încălcat, fără îndoială, legile internaționale privind tratamentul prizonierilor de război. “Țara Mine” este, în esență apolitic, arătând că la sfârșitul unui război lung, ambele părți sunt pur și simplu amărât și epuizat. Băieții germani sunt miei de sacrificiu foarte departe de luare a deciziilor penale superiorii lor naziste, în timp ce cetățenii danezi armata aliaților și aici se luptă să-și recapete orice sentiment de empatie după ocupație de cinci ani.