Trumbo (2015) Film Online Subtitrat

Regia: Jay Roach
Scenariu: John McNamara, Bruce Cook
Actori: Michael Stuhlbarg, Elle Fanning, Diane Lane, Bryan Cranston
Anul: 2015
Gen: Biografie, Drama
IMDB: 7.5
2 nominalizări Globul de Aur

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

A moduri în “Trumbo,” un film biografic în stil TV despre scenarist pe lista neagră Dalton Trumbo, e finalul anilor ’40 și protagonist eponimă Bryan Cranston este în închisoare federală. A avut doar un aspect dezastruos în fața Comitetului Casa de SUA privind activitățile ne-american (HUAC), atunci când pe care o conduce în J. Thomas Parnell (James DuMont), fostul președintele comisiei, care a fost condamnat pentru evaziune fiscală pe venit. În cazul în care observațiile congressman sardonic că acestea sunt acum în aceeași barcă, Trumbo replică cochet, “Dacă pe care le comis o crimă și nu am.”

Care vă spune multe despre “Trumbo”: este un alt dintre aceste simpliste, face-to-order filme despre lista neagră de la Hollywood, în care oameni buni film pe lista neagră sunt nevinovat, în orice mod imaginabil. De fapt, însă, Trumbo a fost condamnat pentru o crimă: sfidare a Congresului, care a implicat refuzul de a răspunde la mărturie de fapt chiar de bază pentru o comisie angajat într-o investigație de întrebare politic, dar în întregime legale.

Problema cu revizuirea un film ca “Trumbo” este ca vine după decenii de dezinformare și denaturare care au lăsat memoria publică a evenimentelor le acoperă acoperit de apă în percepții greșite agresiv. Ia, cum doar un exemplu minor, jacheta DVD Copy pe un documentar recent despre Trumbo, care îl descrie ca fiind “printre” Hollywood Zece “lista neagră de către Comitetul ONU-American House în anii 1940 pentru asociațiile comuniste.”

Ca o declarație de fapt, această afirmație ar fi, probabil, acceptate la valoarea nominală de mulți oameni. Dar niciodată pe lista neagră HUAC nimeni. Șefii Studio Hollywood înființat lista neagră după 1947 audierilor; de peste un deceniu, a fost o practică pe care majoritatea oamenilor din industria de fie susținute sau nu a rezistat în mod deschis. Trumbo însuși, permițând în același timp că el a făcut într-adevăr țineți 1947 Congresul și unele ulterioare în sfidare, a fost de neclintit în insistă că guvernul SUA și de vicioase dreapta-extreme nu au fost de vina pentru lista neagră-Hollywood a fost.

Asta e unul din punctele cruciale care într-un fel se pierde în “Trumbo”, care împărtășește aceeași mitologiei confuze, care a crescut în jurul valorii de lista neagră din 1970. Această mitologie depinde de diverse confuzii și încurajează pe alții (de exemplu, că senatorul Joseph McCarthy a avut ceva de-a face cu urmărirea Congresului de la Hollywood, el nu a făcut). Mai presus de toate, ne invită la a vedea Partidului Comunist SUA ca doar un alt partid politic, mai degrabă decât ca instrument intern de o tiranie străin ostil și ultra-criminal.

Trumbo a aderat la Partidul Comunist în 1943, atunci când SUA și URSS erau aliați. Noi nu vedem nimic din activitățile sale în partid de-a lungul anilor mai multe atunci când el a fost membru. Mai degrabă, atunci când filmul se deschide în 1947, el este un scenarist bogat, super-succes, acesta devine membru de partid l-au numit în fața HUAC. Deși filmul nu explică de ce toți membrii de la Hollywood Ten adoptat aceeași strategie, nefastă a pretinde Primul Amendament (mai degrabă decât a cincea, care va ține martorii ulterioare din închisoare), se arată că se așteaptă la Curtea Supremă de răsturna convingeri ulterioare dispreț-de-Congresului.

Asta nu se întâmplă, așa că toți merg la închisoare, în cazul în care Trumbo află că unii membri ai proletariatului disprețuiască comunismului lui la fel de mult ca și de drepturi, cum ar fi extreme John Wayne face. Înapoi în Hollywood, ulterior,-filmul elides cei doi ani petrecuți în Mexic cu alte trei scenariști și familiile lor, el obligat să întrețină familia de scris scenarii în pseudonime pentru producătorii low-chirie, cum ar fi frații rege (jucat de râde de John Goodman și Stephen Root). În timp ce angajarea în acest mascaradă, el reușește chiar să scrie “Roman Holiday” și “The Brave One”, care castiga Oscaruri care merg la scriitorii “față” ale căror nume au fost puse pe ele.

Dificultăți Trumbo lui de supraviețuitor ca scriitor sub lista neagră, și eforturile sale de a se rupe, sunt inima filmului. Soția lui viteaz Cleo (Diane Lane) și trei copii de vârstă școlară trebuie să se ocupe de o existență construită pe un set complex de înșelăciunile, și pe orneriness unui scriitor care face parte din activitatea sa în cada de baie swilling bautura si fumat. Dar perseverența discutat Trumbo lui plătește oprit atunci când Kirk Douglas îl apeleaza pentru a scrie “Spartacus” și Otto Preminger are el se adapteze “Exodul” secțiunea cea mai angajarea -ORAȘUL film, aceste scene litera spre o victorie pentru filme online Trumbo, care va salva, de asemenea, pe alții.

Direcție Jay Roach lui amintește eficiența vioi de drame de televiziune sale, cum ar fi “Game Change”, dar pare neinteresat in obtinerea sub pat suprafata drama lui. Târziu în film, atunci când Trumbo este un om mai în vârstă, vom vedea o parte din celebrul discurs în care a declarat că nu au existat eroi sau personaje negative din poveste lista neagră, doar victime. Filmul nu ne spune că această erezie a dus la asprime amar de mai colegii săi comuniști decât ne arată cum deziluzie Trumbo lui lung purulente cu partidul condus de el. Filmul este plin de astfel de inceteaza in contextualizare.

De exemplu, lipsește este nici un sens de disprețul total care Trumbo și cohortele sale comuniste simțit pentru liberali, care, de fapt, de multe ori privite cu mai mult de dușmănie au făcut dreapta-extreme. Dar care are sens, desigur. Comuniștii au fost în speranța pentru o revoluție pentru răsturnarea democrației americane. O preluare de fasciști ar grăbi doar că rezultat, au crezut; liberalism de succes ar putea împiedica numai.

Portretizarea Cranston de Trumbo devine o mare parte din fire nestatornică său hotărât, dar ratează exuberanța lui obraznic și faimoasa joie de vivre; de prea multe ori, pur și simplu pare dispeptic. Dar cele mai multe dintre personajele din scenariul John McNamara sunt trase în accidente vasculare cerebrale simplă, și asta e una dintre cele mai mari probleme ale filmului. Configurarea o dramă politică în stereotipe rezultate negru-hat / alb-pălărie de moda din raufacatori plăcut desen animat, cum ar fi flamboaiant cronicar bârfă Hedda Hopper (delicios jucat de Helen Mirren) și martirilor lista neagră de obicei, dar privează de asemenea, povestea nuanta și complexitatea pentru care strigă.