Trecutul – The Past (2013) Film Online Subtitrat

Titlu original: Le passé
Regia: Asghar Farhadi
Actori: Sabrina Ouazani, Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Pauline Burlet, Valeria Cavalli
Anul: 2013
Gen: Drama, Mister
Durata: 130 minute
IMDB: 7.9

loading...

In “Trecutul – The Past”, un bărbat de origine iraniană (jucat de Ali Mossafa), confruntându-se cu probleme de cuplu cu soţia franţuzoaică (Bérénice Bejo), o părăseşte pe ea şi pe cei doi copii întorcându-se în ţara de baştină. Între timp, soţia sa începe o relaţie cu un francez (Tahar Rahim), cerându-i fostului soţ divorţul. Acesta se va reîntoarce în Franţa doar pentru a-şi descoperi soţia împreună cu alt bărbat, în fosta lui casă şi alături de copiii lui.

Directori iraniene anterioare pentru a obține renume internațional reiese legături strânse cu cultura națiunii lor, în special tradițiile sale în poezie, filosofie, literatură și cinema. Farhadi de contrast, care au ieșit din teatru și a citat influente, cum ar fi Tennessee Williams, pare mai ușor de adaptat la culturile dincolo de propria sa. Și în timp ce “”Trecutul – The Past””, care a descris un cuplu de despicare pentru că soția a vrut să scape de Iran, a fost privit ca o critică a condițiilor actuale din țara sa natală, Farhadi pare să aibă puțin interes în politică sau tipurile de analize culturale oferite în ceea ce el a numit “filme care încearcă să explice Iran în lume.” Singurul țară care într-adevăr pare să-l intereseze este inima omului.

Dintre cele trei personaje principale adulți în “”Trecutul – The Past””, unul este iranian, unul francez și unul arab. În timp ce nu ar fi corect să că aceste identități culturale sunt în întregime lipsite de importanță-Farhadi vrea să înregistreze fluxul de naționalități în lumea-au nostru din ce în ce mai globalizată, nu sunt supuse principal al filmului, mai mult de condițiile din Iran au fost in “A Separation. ” De data aceasta frontierele care-l privesc mai sunt cele de separare trecut, prezent și viitor, și titlul filmului “Trecutul – The Past” pinpoints exact zona care amenință să domine și să destabilizeze celelalte două.

Povestea “Trecutul – The Past” se deschide ca Ahmad (Ali Mosaffa) se întoarce de la Teheran la Paris pentru a ajuta la soția lui Marie (Berenice Bejo) finalizeze divorțul lor. Cei doi au trăit împreună în Franța, dar au fost separate de mai mulți ani. Din prima este evident că există încă o scul de emoție conectarea acestora, un amestec de afecțiune reziduale și resentimente, dar acum Marie vrea să se mute pe de căsătoria Samir (Tahar Rahim), un proprietar de spălătorie care are o relație nerezolvată mai traumatizantă plutind deasupra el: sotia sa, care a încercat să se sinucidă, se află în comă. (Filmul nu explică modul în care ar putea recăsători Samir cu soția sa în viață, trebuie să presupunem că dreptul francez permite acest lucru în anumite circumstanțe.)

După Ahmad și Marie ajunge acasă în afara Paris, vom vedea că drama Threesome adult implică trei copii, de asemenea. Deși Marie și Ahmad nu a avut nici copii, ea are două fiice de o căsătorie anterioară și cel Bătrân, Lucie (Pauline Burlet), un adolescent, pare să aibă o vedere mai cald pentru fostul său tată vitreg decât ea, fie pentru mama ei sau Samir, a căror relație ea disprețuiește, chiar dacă se dovedește că cei doi așteaptă un copil. Fiica mai tineri Marie, Lea (Jeanne Jestin), între timp, și-a găsit o Playmate agreabil în tineri fiul lui Samir lui Fouad (Elyes Aguis), care își petrece o mulțime de timp în casa lui Marie din cauza spitalizarea mamei sale in filmul “Trecutul – The Past”.