Top Gun (1986) Film Online Subtitrat

Regia: Tony Scott
Actori: Val Kilmer, Tom Cruise, Tim Robbins, Kelly McGillis
An: 1986
Genuri: Actiune, Drama, Romantice
IMDB: 6.9
Durata: 110 minute

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Trailer Top Gun (1986)

Sinopsis Top Gun (1986)

Când simți nevoia de viteză, nu te poți duce decât într-un singur loc: Top Gun, școala de elită a Marinei Americane cu cei mai buni piloți din lume, și filmul care a definit o nouă specie de blockbuster. În rolul care l-a transformat în cea mai mare vedetă a lumii, Tom Cruise este Maverick, pilotul care zboară din instinct, fără să respecte regulile, și care trebuie să-și înfrunte demonii pentru a reuși într-o lume unde locul 2 nu există. Kelly McGillis joacă rolul instructorului civil care ajunge să aibă un interes mai mult decât profesional pentru pilotul rebel. Cu Anthony Edwars în rolul ofițerului “Goose” de la radar și Val Kilmer în rolul rivalului lui Cruise, “Iceman”.

Filmat la Fightertown, SUA, adevărata școală Top Gun, folosind avioane de vânătoare F-14 Tomcat și piloți adevărați pentru filmarea celor mai palpitante scene aeriene, Top Gun e un film plin de adrenalină, pe care nu-l veți uita. Lupte spectaculoase în aer, romantism fierbinte la sol, personaje pline de viață și o coloană sonoră cu succese ale anilor ’80 care vă vor tăia respirația, Top Gun e unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată.

Review Top Gun (1986)

Protagonistul acestui film este Tom Cruise, în rolul locotenentului Pete Mitchell cu numele de cod Maverick, un pilot foarte bun dar cu un stil agresiv și care zboară fără să respecte regulile. Se întâlnește într-o misiune cu câteva MIG-uri cu care se luptă cu succes, dar partenerul său din celălalt avion, Cougar, se sperie, pierde controlul și este în imposibilitatea de a ateriza. Maverick deși mai are doar puțin combustibil se întoarce ca să-și ajute partenerul să aterizeze. Reușește sa-l aducă la sol. Odată întorși pe Enterprise, Cougar îi spune căpitanului ca se retrage din marină. Maverick și partenerul său Goose sunt trimiși la Miramar la Baza Avioanelor de Vânătoare pentru 5 săptămâni de antrenament cu cei mai buni piloți. Odată ajuns acolo Maverick își cunoaște rivalul, un pilot sub numele de cod Iceman. După prima zi de Top Gun, Maverick cunoaște o tânără cu care intră în vorbă iar a doua zi află că aceasta este instructor la Top Gun sub numele de Charlie și ea deține toate informațiile despre avioanele dușmane. Charlie află că Maverick a fost cel care a văzut MIG-urile și îl invită la cină ca să-i povestească despre MIG-uri.

La primul exercițiu, vrând neapărat să câștige, Maverick încalcă anumite reguli și este depunctat și amenințat de căpitanul lor (Viper) că dacă nu va respecta regulile va fi dat afară.

La unul dintre cursurile predate de Charlie, Maverick are o dispută cu aceasta, cauzată de stilul agresiv al lui de zbura. După curs el pleacă nervos iar Charlie îl urmărește. În cearta dintre ei doi, ea îi mărturisește că este îndrăgostită de el după care urmează o noapte de dragoste. La următorul exercițiu Maverick greșește din nou. În încercarea de a-l prinde pe Viper, el își părăsește partenerul, încălcând o regulă importantă a Top Gun-ului având mai apoi o altercație cu rivalul său, Iceman.

Când toate par să meargă bine în viața lui Maverick, se întâmplă o nenorocire: partenerul și prietenul lui Maverick, Goose, moare într-un accident în timpul unui exercițiu, avionul acestora prăbușindu-se. Afectat de moartea prietenului său, Maverick refuză să mai zboare din teamă, fiind hotărât să renunțe. Charlie încercă să-l convingă să nu renunțe dar nu reușește. Apare totuși la absolvirea școlii de piloți în rând cu ceilalți colegi ai săi. Într-o situație de criză, piloții sunt nevoiți sa pornească la luptă împotriva unor MIG-uri. Primii care pleacă la luptă este rivalul lui Maverick, Iceman, împreună cu Hollywood. Acesta din urmă este atacat de dușmani și se prăbușește. Maverick pornește în ajutorul lui Iceman. Într-un atac de panică, el se sperie și se întoarce. Amintindu-și de moartea lui Goose, el prinde curaj și se întoarce în luptă. Îl ajută pe Ice care este lovit. Reușește să doboare avioanele dușmane, lupta fiind o victorie, aici terminându-se și rivalitățile dintre el și Ice. Câștigă dreptul de a fi instructor la Top Gun. Finalul filmului este momentul în care el se întoarce la Miramar, unde o regăsește pe iubita sa, Charlie.