Toată lumea din familia noastră (2012) film online romanesc

Regia: Radu Jude
Scenariu: Radu Jude, Corina Sabau
Actori: Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu
Anul: 2012
Gen: Drama
IMDB: 7.4

Pelicula “Toată lumea din familia noastră” tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

loading...

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. “Toată lumea din familia noastră” este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după “Cea mai fericită fată din lume” care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009. Acesta nu a fost singurul premiu al cineaştilor români la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima oraşului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, pentru “Turn Off the Lights”, pe baza unui scenariu scris de aceasta şi Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondială în aprilie la Festivalul Tribeca din New York in “Toată lumea din familia noastră”.

După ce au petrecut câţiva ani în închisoare, trei tineri bărbaţi încep să redescopere realităţile vieţii în libertate, marcate de agresiuni şi excese, în comunitatea de ţigani în care trăiesc. Printre ei se află Alex, un personaj captivant, care are o atitudine deranjant de blazată faţă de violenţă, femei şi sentimentul de vină. Potrivit The Hollywood Reporter, acest documentar oferă o imagine inedită prin raritatea ei asupra culturii ţigăneşti contemporane, iar Alex şi foştii lui colegi de închisoare reuşesc să se împace cu lumea exterioară, în ciuda dilemelor de moralitate cu care se confruntă.

Toată lumea din familia noastră: Ivana Mladenovic s-a născut în 1984, în localitatea Kladovo din Serbia. Ea este absolventă a secţiei regie de film din cadrul UNATC – Bucureşti, promoţia 2009. De asemenea, scurtmetrajul “Tatăl meu e cel mai tare” de Radu Potcoavă a primit un premiu special al juriului.