Thor (2011) Film Online Subtitrat


Regia: Kenneth Branagh
Actori: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Anthony Hopkins
Anul: 2011
Gen: Fantezie, Aventura, Actiune
Durata: 115 minute
IMDB: 7.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Thor

Paramount Pictures și Marvel Entertainment prezintă THOR, cel mai tînăr supererou din panteonul de supereroi care au inspirat generații de iubitori ai genului.

Aventura epopeică a lui THOR ne poartă prin Universul Marvel de pe Pămîntul zilelor noastre, pe tărîmul mistic din Asgard. În centrul poveștii stă Atotputernicul, un războinic puternic. Dar arogant, ale cărui fapte nesăbuite reaprind un vechi război. Thor e surghiunit de tatăl său pe Pămînt. Fiind forțat să trăiască printre oameni. Cînd cel mai primejdios dușman din lumea lui Thor își trimite pe Pămînt forțele întunecate pentru a-l invada, învață ce înseamnă să fii un erou adevărat.

Filmul este povestea călătoriei mitice a unui erou. Din prințul rebel care consideră că s-a născut pentru a moșteni tronul tatălui său, la un supererou care învață că trebuie să-și cîștige dreptul de a conduce.

Blockbuster cu un pronunțat scop comercial, aduce mitologia nordică mai aproape de un public care și-a pierdut obiceiul de a citi și urmărește cu interes doar experiențele vizuale. Într-o lume a Internetului, a imaginii și a efectelor generate de computer litera scrisă și imaginația hipnotică pe care o declanșează devine din ce în ce mai mult desuetă. Desigur, mă refer la o lume tot mai superficială și mai snoabă.

Nu m-a pasionat niciodată mitologia nordică, pe care o consider prea violentă și prea întunecată pentru a-i influența pozitiv pe iubitorii ei. Neplăcându-mi să citesc povești mitologice scandinave, am dorit să văd un film care să-mi ușureze parțial înțelegerea lor. Astfel, în calitate de spectator neinteresat în mod deosebit de poveștile cu zei ce aruncă în dușmani cu ciocanul și cu pocitanii iubitoare de măceluri epopeice.


Trailer Thor