Theeb (2014) Film Online Subtitrat

Regia: Naji Abu Nowar
Actori: Jack Fox, Jacir Eid Al-Hwietat, Hussein Salameh Al-Sweilhiyeen
Anul: 2014
Gen: Aventura, Drama, Thriller
Durata: 100 minute
IMDB: 7.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Un băiat beduin folosește abilitățile de supraviețuire în curs de formare a păcăli potențiali dușmani în “Theeb”, un film de aventura clasic al cel mai bun fel, și unul care rar văzut în aceste zile. debut impresionant riffuri metraj naji Abu Nowar lui pe teme oater, și activitatea de locație uimitoare în sudul Iordaniei are grandoarea Monument Valley, dar aceasta nu este o imitație de Vest, ci o poveste WWI-ere bine spus la pământ în vamă beduin specifice. Cel mai bun Premiul regizor în secțiunea Orizonturi Veneția se va extinde cu siguranță orizonturi Abu Nowar și ar putea traduce la jocul Arthouse modeste, chiar în State. Ieșire cinema autohtonă lui Jordan a fost minuscule, ceea ce face “Theeb” (care înseamnă “lup”) un plus deosebit de apreciat faptul că ar trebui să ofere încurajare pentru care aspiră cineaști locale și organismele de finanțare (pic a fost susținută de Fondul Sanad Abu Dhabi, precum și a Institutului de Film de la Doha , Fondul regele Abdullah al II-lea pentru dezvoltare, precum și viziuni Sud Est). În timp ce amplasat în vestul Arabia în 1916, filmul a fost filmat în întregime în Iordania, folosind beduini cea mai mare parte non-profesionale a căror prezență puternică pe ecran este o dovadă atât talentul și metode de lucru U.K.-născuți din Abu Nowar lui.

Frați orfani recent Hussein (Hussein Salameh) și Theeb (Jacir Eid) sunt dintr-o familie de ghiduri pelerin, o viață tradițional beduin. Relația lor, teribil delimitate, este inimos si jucaus, cu mai mult de un dram de protectiveness în spirit de îndrumare ușor Hussein spre frate său mai mic. Într-o noapte, un soldat britanic (Jack Fox) și escorta sa arab Marji (Marji Audeh) apare din întunericul deșert de cerneală, cerând să fie dus la un loc bine din apropierea liniilor de tren otomane. În ciuda comportamentului brusc soldatului, regulile de cerere ospitalitate beduin că el și Marji fie tratate cu respect datorat. Hussein este de acord să-i călăuzească la fântână; Theeb vrea să se alăture, dar i se spune să rămână în urmă. În schimb, băiatul urmează. Tensiunile cresc atunci când vor realiza acestea sunt monitorizate – directorul relaxante (pentru unii, frustrant) refuză clare expunere, deși observații ale soldat indică faptul că britanicii sunt dornici de a distruge liniile de cale ferata, protejate de trupele otomane și un sortiment de renegați locale și aliați.

loading...

Cei patru sunt ambuscadă într-un canion, unde Marji și Brit sunt ucise și Hussein și Theeb sunt forțați să abandoneze cămilele lor să caute adăpost pe un teren mai mare. Chinuitoare voci ale rebelilor arabe ricoșeu în jurul canion pe timp de noapte, ceea ce face imposibil de spus unde sunetele provin; în ziua următoare, Hussein este ucis, iar Theeb este singur. Apoi, un mercenar (Hassan Mutlag) apare, grav rănit și prăbușit peste cămila; cei doi au nevoie unul de altul pentru a supraviețui, dar Theeb rămâne precaut.

Ca toate povestile de aventura bine facut, in special cele cu un accent uman intimă și o viziune expansiv, epic, “Theeb” activează pe mai multe niveluri. Pe de o parte, este povestea unui băiat care moartea martorii iubita lui frate și trebuie să supraviețuiască în deșert neprimitoare în timp ce gândirea de moduri de a restabili onoarea familiei sale – clasic material de cal-operă, complet cu bandiți jaf. Prin realizarea protag lui un băiat cu toate acestea, directorul sidesteps obișnuite pilonii alb-negru, onoare și-răzbunare ale genului, care cu siguranță există aici, dar sunt temperate de tineret și incertitudine Theeb lui.

Apoi, nu e contextul istoric, care Abu Nowar dorește foarte mult publicul să înțeleagă – Theeb – titluri de intro sunt mult prea omniprezente în cinema Contempo, dar acest lucru este un caz în care o scurtă explicație de dușmănie otoman britanic ar putea veni la îndemână, în special având în anii de Vest dureros ignoranță a subiectului ( “Lawrence al Arabiei”, împușcat în apropiere, se referă la sol similar). “Theeb” este stabilit la momentul în care stilul de viață beduin a fost pe cale de schimbare radicală, și ghiduri de pelerinaj, cum ar fi Hussein au fost concediați de trenuri care merg tot drumul spre Mecca. Young Theeb este un martor la aceste schimbări, supraviețuirea sa depinde de formare pe care le primește vizionarea fratele său, dar viitorul său ca un nomad tradițional se apropie de sfârșit.

Afecțiunea palpabilă pentru fiecare alte transmis de Eid și Salameh (veri din viața reală) are o intensitate cinematică care câștigă repede peste spectatori, și ușurința de pe ecran artiștii novice, mai ales tineri Eid, acționează ca contragreutăți pentru peisajul cu adevărat uimitoare, care ar putea atât de ușor au furat show de talente mai mici. Așa cum este, frumusețea nepământeană a peisajului, împușcat în Wadi Arabeh și Wadi Rum prin colaborator frecvent Ulrich Seidl lui Wolfgang Thaler, va stimula fără îndoială interesul internațional pentru fotografierea în Iordania. decizia Abu Nowar de a filme online Theeb pe Super 16, cu o lentilă anamorfic se amortizează cu dividende stralucitoare, formatul de domeniul de aplicare și căldură ideal pentru acest tip de poveste și locație. Scorul Jerry Lane se simte un pic prea de Vest, în ciuda inflexiuni de muzica arabe.