The World’s Fastest Indian (2005) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Cel mai rapid motor din lume
Regia: Roger Donaldson
Actori: Antony Starr, Aaron Murphy, Tessa Mitchell, Kate Sullivan, Jim Bowman
Anul: 2005
IMDB: 7.9
Gen: Sport, Drama, Biografie
Durata: 127 minute


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis film The World’s Fastest Indian (2005)

In Noua Zeelanda a anilor ’60, la capatul lumii, Burt Munro ia o motocicleta marca Indian 1920 si, fara alte resurse in afara de propria obsesie si o atitudine de “orice se poate repara cu mijloace minime”, el isi petrece zilele de pensionar reconstruind motocicleta si cautand sa-si implineasca visul de a participa la Saptamana Vitezei, la Salt Lake in Utah.

Cu foarte putini bani, fara sprijinul unei echipe si impotriva oricaror dificultati, el nu numai ca reuseste sa ajunga la Bonneville, dar stabileste un nou record national de viteza terestra, nu o data, ci in mod repetat.


Trailer The World’s Fastest Indian (2005)


Recenzie film online The World’s Fastest Indian (2005)

În 1967, Burt crede că indian ar putea fi gata să se deplaseze la Bonneville Salt Flats în Utah și să ia parte la Săptămâna anuală de viteză. Acest proiect implică colectarea de fonduri în Invercargill, și o lungă călătorie care îl duce pe uscat în America, unde se întâlnește, printre altele, o văduvă care culant-l duce să viziteze mormântul soțului ei. În Bonneville, în cazul în care șoferii milionar sunt sponsorizate de corporații mari, nimeni nu a văzut vreodată pe cineva ca Burt sau ceva de genul său de vechime.

Ar fi trebuit să săptămâni înregistrat acum, dar oficialii le lipsește inima să-l întoarcă. Ei sunt uimiți când vor inspecta masina lui. Nici o parașută de frânare? Nu există frâne? “Unde ți-e costumul tău de foc?” Poate fi asta un dop de plută pe butelia de gaz? Nu există nici o bandă de rulare pe cauciucurile. Este acea parte mecanică a – bucătărie balama?

De ce le permit acest om să-și riște viața în ciuda fiecărui standard de siguranță la Bonneville? Cred că se datorează faptului că Burt iubește motocicleta lui, și nu pot să cred că l-ar face rău; statornicia încrederea lui le seduce. Atunci când Burt discută despre motocicleta lui, pe care rimeaza cu Popsicle, el devine în teoriile el trebuie să fi cumpănite lungă în noaptea în garajul său din Noua Zeelandă: “Centrul de presiune se află în spatele centrului de greutate”, explică el, ca și în cazul în care a explicat nimic. Sau poate face. Cu Burt, nu poți fi niciodată sigur.