The Strain (2014) Serial Online Subtitrat


Regia: Guillermo del Toro, Chuck Hogan
Actori: Sean Astin, Natalie Brown, Leslie Hope, Kevin Durand, David Bradley, Corey Stoll
An: 2014
Gen: Seriale Online, Drama, Groaza, Thriller
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

The Strain SEZONUL 1 Online Subtitrat:


S01E01:

S01E02:

S01E03:

S01E04:

S01E05:

S01E06:

S01E07:

S01E08:

S01E09:

S01E10:

S01E11:

S01E12:

S01E13:

The Strain SEZONUL 2 Online Subtitrat:


S02E01:

S02E02:

S02E03:

S02E04:

S02E05:

S02E06:

S02E07:

S02E08:

S02E09:

S02E10:

S02E11:

S02E12:

S02E13:

The Strain SEZONUL 3 Online Subtitrat:


S03E01:

S03E02:

S03E03:

S03E04:

S03E05:

S03E06:

S03E07:

S03E08:

S03E09:

S03E10:


Sinopsis The Strain

Intriga este dată de răspândirea bruscă a unui virus ce transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema și să oprească epidemia care amenință să cuprindă întreg Pământul este dr. Ephraim Goodweather. Conducătorul Centrului pentru Controlul Bolilor Canary Team din New York. Din fericire, acesta are alături un robot de luptă.

Vampirii nou creați sunt consecința unui parazitism care modifică structura genetică a gazdei (omul) și, în consecință, înfățișarea. Noile creaturi sunt nemuritoare, capabile de telepatie, se tem de apă și au lideri străvechi de la care primesc mesaje telepatic, indiferent de distanță. Pot fi uciși doar de razele soarelui, ori o sursă de raze ultraviolete.

Argintul le provoacă dureri mari și chiar moartea, ce mai poate surveni prin decapitare. Protecțiile tradiționale: crucile, apa sfințită, usturoiul, nu au nici un efect asupra lor.


Trailer The Strain


Review The Strain

În centrul atenţiei noului serial este Corey Stoll în lui Ephraim (pe scurt Eph) Goodweather. Specialist CDC (Centrul pentru controlul bolilor şi epidemiilor din SUA) chemat de urgenţă pe aeroport când un avion cu 250 de pasageri venit de la Berlin rămâne nemişcat pe pistă după aterizare. Ajutat de colega (şi amanta) sa Nora (Mía Maestro) Ephraim face o descoperire şocantă la bordul aeronavei: cu excepţia a patru dintre ei.

Toţi pasagerii au fost ucişi de un fenomen cel puţin misterios. Descoperirea în cala avionului a unui sicriu de trei metri, împodobit cu elaborate basoreliefuri sculptate, plin cu pământ, sugerează clar spectatorilor intenţiile lui Guillermo del Toro. Bineînţeles că eroii, concentraţi pe limitarea răspândirii virusului, nu iau în calcul aspectele supranaturale ale incidentului, deşi scenariul îi ajută din plin.

Deşi reinventează genul şi reinterpretează aspectul creaturii întunecate, Guillermo del Toro menţine un echilibru între dorinţele sale “revoluţionare” în ceea ce priveşte vampirii şi elementele familiare. Ni-l prezintă, de exemplu, pe profesorul Abraham Setrakian (David Bradley), o reluare a personajului Van Helsing din cartea lui Bram Stoker.

Care avertizează echipa CDC că ameninţarea din avion este mult mai serioasă decât ar crede ei şi că toţi pasagerii, cei morţi şi cei patru supravieţuitori, trebuie decapitaţi. Profesorul mai avertizează că sicriul sculptat, dus în depozitele aeroportului, nu trebuie scăpat din ochi nici măcar o clipă. Cel mai ofertant avertisment? Sicriul nu trebuie să ajungă în centrul Manhattan-ului, pentru că apoi “virusul” nu va mai putea fi stăpânit.

Omagiu Dracula

Un alt omagiu adus legendei originale a lui Dracula este alaiul de slujitori umani aflaţi sub influenţa antagonistului. Îl vedem pe Eldritch Palmer, un miliardar pe moarte care ar da orice pentru o şansă la nemurire. În ciuda situaţiei precare a sănătăţii sale, el va deveni centrul operaţiunilor din Manhattan, în planurile de cucerire ale New York-ului.

Palmer va fi ajutat de Thomas Eichorst (actorul german Richard Sammel), aghiotantul antagonistului, care îi deschide acestuia drumul cu şantaje, recompense şi un calm imperturbabil.

Straniu şi cu o atmosferă sumbră, serialul ar putea prinde rădăcini în programul fanilor genului până în octombrie. Când se va termina difuzarea primului sezon. Distribuţia este interesantă şi convingătoare, iar episodul pilot regizat de Guillermo del Toro are potenţial pentru o dezvoltare atractivă pe parcursul următoarelor ore petrecute alături de Ephraim Goodweather în lupta sa pentru protejarea umanităţii de blestemul străvechi purtat de nou-venitul din Manhattan.

La sfârşitul trailerului postat mai jos vei vedea şi că acesta nu mai are aspectul spilcuit şi adesea sexy cu care ne-a obişnuit genul, fiind transformat într-o creatură demnă de menajeria de monştri a lui Guillermo del Toro.