The Stanford Prison Experiment (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Kyle Patrick Alvarez
Scenariu: Tim Talbott
Actori: Ezra Miller, Tye Sheridan, Billy Crudup
Anul: 2015
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis The Stanford Prison Experiment

Acest film aduce pe marile ecrane experimentul prin care universitatea din Stanford dorește să urmărească comportamentul a 24 dintre participanți, în condițiile unei detenții simulate. Cei 24 de participanți au fost aleși astfel încât să prezinte toate semnele unor persoane stabile din punct de vedere psihic. Astfel, universitatea simulează o închisoare în subsolul clădirii principale în care participanții.

Impărțiți anterior în 2 grupuri, gardieni și deținuți trebuie să conviețuiască timp de 14 zile. În cazul apariției unor semne de violență, experimentul avea să se încheie. Cum s-a transformat comportamentul celor implicați. Si care au fost concluziile urmează să vedem în ceea ce este un film tragic și emoționant.


Trailer The Stanford Prison Experiment


Review The Stanford Prison Experiment

Filmul a reduce Zimbardo la un fel de megaloman care nu știe ce face. Acest lucru face ca cercetarile sale par pe jumătate și lipsit de etică. El veghează gardienii lovesc prizonierii (o încălcare directă a regulilor) și îl pictează filmul ca cel mai mare personaj negativ al tuturor. El contestă orice persoană care pune la îndoială metodele și autoritatea, iar la un moment dat. El stă într-un mod absurd hol ca un low-chirie Charles Bronson în speranța pentru întoarcerea unui subiect care ar putea pune în pericol cercetările sale. (În cazul concret, Zimbardo pur și simplu mută închisoarea într-o locație necunoscută de către subiect.)

Și cu toate că intențiile sale sunt de a “feminiza” prizonierii dându-le “rochii”, care abia ascund organele genitale, “Experimentul Stanford Prison” implică că Zimbardo este singurul motiv pentru oprirea experimentului a fost momentul în care gărzile sale forțat deținuții într-o pantomimă gay sex. Violență și deținuți care leagă-hog au fost OK, dar nici unul dintre aceste lucruri gay, filmul pare să spună.

Billy Crudup merită un fel de medalie pentru încercarea sa de a respira viata intr-un singur caracterul său dimensional, așa cum fac actori precum Ezra Miller și Olivia Thirlby. Dar ele sunt compromise de un scenariu slab, muzică de groază film stil și dramatizări coapte, care există numai pentru a face privitorul se simt superiori.