The Shining (1980) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Strălucirea
Regia: Stanley Kubrick
Actori: Danny Lloyd, Jack Nicholson, Shelley Duvall, Tony Burton, Philip Stone, Anne Jackson
Anul: 1980
Gen: Groaza, Drama
Durata: 142 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Oamenii vorbesc în acest fel despre adevărate tragedii in filme online The Shining? Va fi absolut fascinati soția lui? Are el i spun despre asta? Jack, soția Wendy (Shelley Duvall) și fiul Danny (Danny Lloyd) se mute în hotel, marea la fel ca și lucrătorii îl închide pentru iarna; bucătar, Dick Hallorann (Scatman Crothers) le oferă un tur, cu accent pe dulapul de depozitare a alimentelor ( “Voi, oameni pot mânca aici un an întreg și nu au același meniu de două ori”). Apoi sunt singuri, și o rutină începe: Jack se află la o mașină de scris în sala cea mare, bătând neîncetat la mașina de scris, în timp ce Wendy și Danny pune împreună o versiune a vieții de zi cu zi, care include cereale pentru micul dejun, jucării și o mulțime de televiziune. Nu există nici un sens ca cele trei funcția împreună, ca o familie iubitoare.

Danny: E încredere? El are un prieten imaginar pe nume Tony din The Shining, care vorbește într-un registru inferior al vocii lui Danny. Într-o conversație scurtă înainte de familie este lăsat singur, Hallorann avertizează Danny să rămână clar de cameră 237, în cazul în care a avut loc violența, și-i spune Danny ele au “strălucitoare”, darul psihic de a citi mintea și de a vedea trecutul și viitorul . Danny spune Dick că Tony nu vrea ca el să discute astfel de lucruri. Cine este Tony? “Un băiețel care trăiește în gură.”

loading...

Tony pare a fi dispozitivului Danny pentru canalizarea de intrare psihice, inclusiv o viziune șocantă de sânge deversând din jurul ușilor închise ale lifturilor de hotel. Danny vede de asemenea, două fetițe îmbrăcate în costumele de potrivire in The Shining; deși știm exista o diferenta de varsta de doi ani la copiii uciși, ambele fete arata curios vechi. În cazul în care Danny este un martor de încredere, el este martorul viziuni de specialitate ale propriului său că ar putea să nu corespundă cu ceea ce se întâmplă de fapt în hotel.

Care lasă Wendy, care, pentru cea mai mare parte a filmului The Shining are ca banalitate materie-a-fapt care, de asemenea, Shelley Duvall transmis în Altman “3 femei.” Ea este un companion și partener de joacă pentru Danny, și încearcă să înveselească Jack până când el îi spune, dintr-o dată și obscen, pentru a opri întrerupe activitatea sa. Mult mai târziu, descoperă realitatea acelei lucrări, într-una din revelațiile șocante al filmului. Ea este de încredere în acel moment, cred, și din nou spre sfârșitul atunci când ea a Șuruburi Jack în dulapul de alimente, după ce a devin violente.

Dar nu există o scenă șterse din “The Shining” (1980), care pune la fiabilitatea lui Wendy într-o lumină curios. Aproape de sfârșitul filmului, într-o noapte rece, Jack aleargă Danny în labirintul pe motiv de hotel. fiul său scapă, și Jack, deja rănit de o bata de baseball, clatină, cade și este văzut în ziua următoare, mort, cu fața congelate într-un rânjet oribil. El se uita în sus la noi de sub sprâncene redus, într-un unghi Kubrick folosește din nou și din nou în lucrarea sa. Aici este ștergerea, raportată de către criticul Tim Dirks: “. Un epilog explicativ de două minute a fost tăiat la scurt timp după premiera filmului A fost o scenă spital cu Wendy vorbesc cu managerul hotelului, i se spune că căutătorii nu au putut să-i localizeze corpul soț. ”

În cazul în care Jack într-adevăr îngheța la moarte în labirintul, desigur trupul său a fost găsit – The Shining – și mai devreme sau mai târziu, din moment ce Dick Hallorann alertat padurarii la probleme serioase la hotel. În cazul în care corpul lui Jack nu a fost găsit, ce sa întâmplat cu ea? A fost niciodată acolo? A fost absorbit în trecut, și nu ca să explice prezența lui Jack în fotografia finală a unui grup de petrecareti hoteliere în 1921? A făcut urmărirea violentă a lui Jack de soția și copilul exista în întregime în imaginația lui Wendy, sau al lui Danny, sau a lor?

Singurul observator care se pare demn de încredere, în orice moment este Dick Hallorann, dar utilitatea lui se termină la scurt timp după întoarcerea sa la mijlocul iernii la hotel. Care ne lasă cu o taină-cameră închisă: Într-un hotel troienită, trei persoane coboare în versiuni de nebunie sau teroare psihică, iar noi nu poate depinde de oricare dintre ele pentru o imagine obiectivă a ceea ce se întâmplă. Este acest evaziv deschideri, face ca filmul The Shining lui Kubrick atât de ciudat deranjant.

Da, este posibil să se înțeleagă unele dintre scenele din halucinație. Când Jack crede că este de a vedea alte persoane, există întotdeauna o oglindă prezent; el poate fi vorba cu el însuși. Când Danny vede fetițele și râurile de sânge, el poate fi canalizarea tragedia trecut. Când Wendy din The Shining, crede că soțul ei a înnebunit, ea poate fi corect, chiar dacă percepția ei de ceea ce se întâmplă poate fi denaturate prin introducerea psihică de la fiul ei, care a fost profund marcată de brutalitatea tatălui său câțiva ani mai devreme. Dar ce se întâmplă dacă nu există un organism la sfârșitul? Kubrick a fost înțelept, să excludă această epilog in The Shining. A tras un covor prea multe de sub poveste. La un anumit nivel, este necesar ca noi să credem cei trei membri ai familiei Torrance sunt de fapt rezidenți în hotel, în timpul iernii, care, indiferent ce se întâmplă sau ce cred ei se întâmplă.