The Shawshank Redemption (1994) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Închisoarea îngerilor
Gen: Crima, Drama
Producator(i): Stephen King
IMDB: 9.3
Regia: Frank Darabont
Actori: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Interesant că, deși erou de film Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption este condamnat fostul bancher Andy Dufresne (Tim Robbins), acțiunea nu este niciodată văzut din punctul său de vedere. Scena de deschidere a filmului arata acesta fiind dat de două condamnări pe viață pentru uciderea soției și iubitul ei, iar apoi vom muta, în mod permanent, până la un punct de vedere care reprezintă populația penitenciară și în special condamnat pe viață Ellis Red “Redding (Morgan Freeman) . Este vocea lui aminti prima dată a văzut Andy ( “semăna cu o adiere rigid l-ar sufla peste”), precum și predicția, în mod eronat, că el nu ar face în închisoare.

De la sosirea lui Andy pe autobuz închisoare la capătul filmului, vedem doar cum să-l văd alții – Roșu, care devine cel mai bun prieten al său, Brooks bibliotecarul vechi, corupt Warden Norton, paznici și deținuți. Rosu este surogat nostru. El e cel pe care îl identifică cu, și răscumpărarea, atunci când este vorba, este Red. Am fost demonstrat prin exemplu lui Andy, care va trebui să țină adevărat pentru tine, nu-și piardă speranța, aștepta timpul, a stabilit un exemplu liniștită și căutați pentru o șansă. “Cred că se reduce la o alegere simplă, într-adevăr,” a spune Roșie. “Ia livin ocupat” sau pentru a obține dyin ocupat “.”

loading...

Cheia pentru structura filmului Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption, cred, este faptul că nu este vorba despre eroul său, ci despre relația noastră cu El – curiozitatea, milă noastră, admirația noastră. În cazul în care ar fi fost Andy centrul eroic, curaj durată, filmul ar fi fost convenționale, și mai puțin misterioasă. Dar ne întrebăm despre acest tip. -A într-adevăr ucide aceste două persoane? De ce se ține atât de mult pentru el? De ce poate el buiestru prin curtea închisorii ca un om liber pe o plimbare, când toată lumea in drumul altcineva sau sidles?

Oameni ca emoție la filme Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption, și titluri care oferă o fac bine. Filme despre “răscumpărare” sunt abordate cu mare circumspecție; o mulțime de oameni nu sunt încântați de perspectiva unui mare film de – se pare că locul de muncă. Dar există o foame de mesaje de speranță, și atunci când un film oferă o, este probabil să aibă energie, chiar dacă nu apuca o audiență imediată rămân.

“Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption” a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto, în septembrie 1994, și a deschis câteva săptămâni mai târziu. Acesta a avut aprecieri bune, dar a făcut afaceri slabă (de 18 milioane $ brut original nu acoperă costurile, a fost nevoie de doar alte 10 milioane $ după ce a câștigat șapte nominalizări la Oscar, inclusiv cel mai bun film).

Nu au fost multe lucruri pentru ea: Ea a avut un titlu teribil, a fost o “dramă închisoare”, iar femeile nu le place aceste, acesta conținea aproape nici o acțiune, ea a jucat actori care ar fi fost respectate, dar stelele nu mari, și a fost lungă la 142 de minute. În mod clar acest lucru a fost un film care avea nevoie de word-of-mouth pentru a găsi un public, și într-adevăr de afaceri a fost în creștere încet, dar constant, atunci când acesta a fost smuls din teatre. Dacă ar fi fost lăsat să găsească drumul său, ar fi continuat pentru a construi și rula de luni de zile, dar acest lucru nu sa întâmplat.

În schimb, într-una dintre poveștile cele mai remarcabile din istoria acasă video, este găsit audiența masa reală pe casete și discuri, precum și prin proiectii de televiziune. În termen de cinci ani, “Inchisoarea” a fost un fenomen, un best-seller video și proprietar care admiratorii săi să se simtă le-am descoperit pentru ei înșiși. În cazul în care Wall Street Journal a publicat un articol despre “Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption” Groundswell în aprilie 1999, a fost ocupând primul loc la vot Internet Movie Database la nivel mondial dintre cele mai bune 250 de filme; de obicei în primele cinci.

Sondaje și închirieri reflectă popularitatea din Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption, dar nu explică de ce oamenii prețuiesc “Inchisoarea” atât de fierbinte. Poate că joacă mai mult ca o experiență spirituală decât un film Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption. Ea are momente payoff distractie (ca atunci când gărzile de la o altă închisoare, purtând uniformele lor de baseball, linia de sus pentru a avea Andy face impozitele). Dar o mare parte a filmului Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption implică liniștită, singurătate și discuții filozofice despre viață. Momentele de violență (ca atunci când Andy este agresată sexual) sunt văzute în mod obiectiv, nu exploatat.

Filmul Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption evită persistent asupra suferinței lui Andy; după bătăi, el a văzut în împușcat mediu și lung, cu tact. Aparatul foto nu focalizează pe rani sau lovituri lui Andy, dar, ca tovarăși de celulă, îi dă spațiul său.

Caracterul Morgan Freeman este purtător de arc spiritual al filmului Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption. îl vedem la trei audieri de eliberare condiționată, după 20, 30 și 40 de ani. Prima audiere implică povestiri înșelăciune; filmul Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption a deschis cu condamnarea lui Andy, și apoi vom vedea un consiliu de eliberare condiționată, și se așteaptă ca acesta este gata să asculte apelul lui Andy. Dar, nu, atunci vom vedea mai întâi Roșie. În primul său apel el încearcă să convingă consiliul el a fost reabilitat. În al doilea, el doar trece prin moțiuni. În al treilea, el respinge tot noțiunea de reabilitare și într-un fel, în acest sens el prezintă spiritul său liber, iar placa-l eliberează.

Exista o problema de baza. În spatele gratiilor din Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption, Red este rege. El e fixator închisoare, în stare să te un pachet de țigări, un pick piatră mică sau un poster Rita Hayworth. La exterior, nu are nici un statut sau de identitate. Am văzut deja ce sa întâmplat cu vechiul bibliotecar (James Whitmore), singur și în derivă în libertate. Ultimul act, în care Andy ajută Red accepta libertatea, este profund în mișcare – cu atât mai mult, deoarece Andy funcționează din nou, la o distanță, cu litere și cărți poștale, și este văzut prin mintea lui Red din filme online Închisoarea îngerilor – The Shawshank Redemption.