The Remains of the Day (1993) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Rămășițele zilei
Regia: James Ivory
Actori: Anthony Hopkins, Emma Thompson, John Haycraft
An: 1993
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 7.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis The Remains of the Day

Bazat pe celebrul roman de Kazuo Ishiguro, filmul spune povestea majordomului Stevens. Care și-a dedicat viața întreagă stăpânului său, lordul Darlington. Obsedat de perfecțiunea serviciilor ale căror coordonator este. Stevens își ignoră propria viață, sacrificându-și fericirea personală. Ce se putea împlini printr-o relație cu miss Kenton, colega sa. A ținut-o la distanță pe aceasta, deși se crease o anumită legătură între ei. Orbit de loialitatea sa față de lord, Stevens continuă să-l servească pe acesta în ciuda simpatiilor naziste care-l fac pe Darlington un trădător.

loading...

Filmul valorifică marea tradiție a raportului servitor-stăpân. Care străbate întreaga cultură britanică și de aceea lectura povestirii sentimentale este trecută pe planul doi.


Trailer The Remains of the Day


Parere film The Remains of the Day

Situatie clasica tipica , omul-institutie , ankilozat in protocolul serviciului , majordomul castelelor aristocratice britanice. Slefuit secole la rand , nu mai poate fi demolat de nimic , sentimentul devotiunii fata de obligatiile profesionale atrofiind orice curaj afectiv. Anihiland orice urma de personalitate. Excelenta aceasta realizare , Anthony Hopkins si Emma Thompson intr-un parteneriat artistic superb , uimitor !

Frumos dar trist, emotionant, arata cum unele dicizii pot distruge fericirea unui om. Asa este si cazul majordomului Stevens, care a ales profesia in detrimentul dragostei, iar pentru ca viata nu iarta acesta nu va mai avea parte niciodata de sansa intoarcerii la unica dragoste, menajera Kenton.

Inafara de iubirea neimplinita, aceasta capodopera prezinta si relatia de devotament dintre stapan si servitor, care ramane la fel de puternica indiferent de compromisurile necesare, renuntarea la iubire, chiar tolerarea unor idei naziste. Insa oare toate aceste autoconstrangeri se merita, din dorinta de a persevera sau se pierde esentialul, omul devotat, servitorul mereu disponibil ajungand in final prizonierul propriilor principii.