The Pianist (2002) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Pianistul
Regia: Roman Polanski
Actori: Adrien Brody, Frank Finlay, Emilia Fox, Ed Stoppard, Michal Zebrowski
Anul: 2002
Gen: Razboi, Drama, Biografie
Durata: 150 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Filmul The Pianist este bazat pe autobiografia Wladyslaw Szpilman, care juca Chopin pe un post de radio de la Varșovia, atunci când primele bombe germane au căzut. Familia Szpilman a fost prosperă și aparent sigur, iar reacția lui imediată a fost, “Nu plec nicăieri.” Noi ceas ca lațul nazist strânge. Familia lui ia inima de rapoarte care Anglia și Franța au declarat război; cu siguranță naziștii va fi în curând învins și viața va reveni la normal.

Aceasta nu. Evreii din oraș sunt obligați să renunțe la posesiunile lor și să se mute ghetoul din Varșovia, și există o lovitură sumbru de un zid de cărămidă fiind construit să-l anexeze. O forță de poliție evreiască este format pentru a pune în aplicare reglementările naziste, iar Szpilman este oferit un loc pe ea; el refuză, dar un prieten bun, care se alătură, mai târziu salvează viața ducându-l pe un tren cu destinația lagărele morții. Apoi, filmul spune povestea lungă și pe partea stângă, cât Szpilman au supraviețuit războiului prin ascunderea în Varșovia, cu ajutorul rezistenței poloneze.

loading...

Szpilman este jucat în filmul The Pianist de Adrien Brody, care este mult mai slabe la trup și lipsit de posibilități decât în ​​Ken Loach lui “Pâine și trandafiri” (2000), unde a jucat un organizator de obraznic uniuni Los Angeles. Simțim că Szpilman lui este un om care a venit mai devreme și serios muzica din The Pianist, știe că este bun, și are o anumită aloofness la viață în jurul lui. Mai mult de o dată îl auzim reconfortant alții că totul se va transforma în bine; această credință nu se bazează pe informații sau chiar optimism, dar în esență, pe convingerea că, pentru oricine care canta la pian, precum și o va face, ea trebuie.

Polanski însuși este un supraviețuitor al Holocaustului, a salvat la un moment dat, atunci când tatăl său la împins prin sârma ghimpată a unui lagăr. El a rătăcit Cracovia și Varșovia, un copil speriat, ingrijit de bunatatea strainilor. propria lui supraviețuire (și cel al tatălui său) sunt într-un sens cât mai aleator lui Szpilman, care este, probabil de ce a fost atras de acest material. Steven Spielberg încercat să-l înroleze pentru a direcționa “Lista lui Schindler”, dar el a refuzat, probabil din cauza poveste lui Schindler a implicat un om care a pus în mod deliberat să împiedice Holocaustului, în timp ce de la experiența personală Polanski a știut că soarta și șansa jucat un rol inexplicabil, în cele mai supravietuiri in filmul The Pianist.

Filmul The Pianist a fost turnat în Polonia (în cazul în care acesta nu a lucrat, deoarece primul lui lungmetraj, “Cuțitul în apă”, în 1962), și, de asemenea, la Praga și într-un studio german. Pe seturi gigant a recreează o stradă trecută cu vederea de către apartamentul în care Szpilman este ascuns de simpatizanți; de la fereastra lui mare pianist pot vedea zidurile ghetoului, și să facă deducții despre război, pe baza vin și pleacă de la spital de peste drum. Szpilman este destul de sigur aici pentru un timp, dar foame, singur, bolnav și frică, și apoi o bombă cade si el descoperă cu groază că apa curgătoare nu mai funcționează in filme online The Pianist. Până acum este aproape de sfârșitul războiului și orașul se află în ruine; el găsește unele camere în picioare în moloz, în mod ironic conține un pian pe care nu îndrăznesc să joace.

Evenimentele finale ale filmului The Pianist implică confruntarea Szpilman cu un capitan german pe nume Wilm Hosenfeld (Thomas Kretschmann), care gaseste ascunzătoarea lui din greșeală. Nu voi descrie ceea ce se întâmplă, dar se va observa că direcția de această scenă Polanski, utilizarea lui de pauză și nuanță, este maestru.