The Pearl Button (2015) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Secretul nasturelui de sidef
Titlu original: El botón de nácar
Regia: Patricio Guzmán
Actori: Patricio Guzmán, Raúl Zurita
Anul: 2015
Gen: Documentare
Durata: 82 minute
IMDB: 7.5

Folositi butonul CC pentru Subtitrare!

loading...

Oceanul conține istoria întregii omeniri. Apa primește impulsuri de la stele și le transmite creaturilor vii. De asemenea, apa este cea mai lungă graniță din Chile și deține secretul a doi nasturi misterioși, găsiți pe fundul oceanului. Chile, cu cele 2,670 de mile de coastă și cu mândria de a fi cel mai mare arhipeleag din lume, prezintă un peisaj supranatural. Oceanul păstrează atât vocile indigenilor din Patagonia, ale primilor marinari englezi, cât și vocea deținuților politici, victime ale regimului Pinochet. Mulți spun că apa are memorie, iar acest film o demonstrează.

Cu toate că poartă o parte din măreția liniștitoare a unui documentar standard secțiunile timpurii ale “The Pearl Button”, pe măsură ce coboară din ceruri spre mările, sunt superbe filmate și abil susține cuvintele poetice ale lui Guzman.

Filmul The Pearl Button evidentiaza, de asemenea, unele spirit vizual plăcut. În discuția despre geografie neobișnuită din Chile, Guzmán arată elevii derulând o hartă mare papier-mache a țării pe un etaj studio. Cu toate că lățimea sa nu este mare, lungimea înțelept merge mai departe și așa mai departe. Guzmán face ca punctul în care este greu de conceput Chile ca întreg, datorită formei sale neobișnuite, motiv pentru care de multe ori oamenii cred că de ea în trei părți: nord, centru și sud.

În ciuda legăturii sale îmbelșugată la Oceanul Pacific, deși, Chile nu a fost niciodată cunoscut ca o mare națiune din sectorul maritim. Coloniștii săi europeni privit spre interior, spre țara, mai degrabă decât la orizontul vestic apos. În acest sens, ambele ignorate și anulând brutal tradițiile predecesorilor lor indigene, care au cultivat o relație de mai multe fațete, cu apă, în special în regiunea de sud Patagonia.