The Mummy Tomb of the Dragon Emperor (2008) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Mumia Mormantul Imparatului Dragon
Regia: Rob Cohen
Actori: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello
Anul: 2008
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
Durata: 112 minute
IMDB: 5.2

Folositi butonul CC pentru Subtitrare!

loading...

Un blockbuster e bun (Mumia), dar doua sunt super (Mumia 2) si inseamna automat ca urmatorul film Mumia Mormantul Imparatului Dragon – The Mummy Tomb of the Dragon Emperor din serie va aduce un profit indiferent cat de prost este. Mumia 3 merge dupa principiul asta. Desigur, filmul atrage o anumita bucata de public, dupa cum am putut observa in cinematograf, unde am primit ca binecuvantare o gloata de emo pseudo-intelectuali care faceau comentarii de genul “Tu iti dai seama sa stai 2000 de ani fara sex!”.

Povestea este urmatoarea. “In vremuri antice” cica, imparatul Qui Shi Huang (ze ivil uan) vrea sa cucereasca lumea. El mai avea de infrant doar moartea in calea acestui obiectiv maret, asa ca da sfoara in tara sa se gaseasca un leac impotriva mortii. Primeste el sfoara cum ca exista o vrajitoare care stie de un leac. Fiind rau si tradand draguta vrajitoare, aceasta il blestema sa scuipe noroi, dupa care sa arda si sa se transforme intr-o statuie, el si toata armata sa.

Ajungem apoi in anii `50 unde toate personajele din filmele precedente (inclusiv copilul lui Rick si Evelyn care acum e un arheolog de vreo 20 de ani) sunt intamplator cam in aceeasi zona (China) cam in acelasi timp. Mumia este dezgropata si isi vede de quest-ul ei pentru viata vesnica si megalomania clasica pe care o induc 2000 de ani de somn si o trezire neasteptata ca si o statuie. Restul personajelor hopa dupa el ca sa ii opreasca ajutati de vrajitoarea cea buna si copila ei la fel de nemuritoare.

Daca tot am ajuns la personaje trebuie specificat ca ele sunt in Mumia Mormantul Imparatului Dragon – The Mummy Tomb of the Dragon Emperor, in ciuda unor mici incercari nereusite de adancime fparte superficiale, personalitatea lor rezumandu-se la un sir de gaguri nereusite. Si totusi, cum poate sa fie un film cu Jet Li atata de prost?!

Jet Li are putine replici si alea in chineza. 3 sferturi din film Mumia Mormantul Imparatului Dragon – The Mummy Tomb of the Dragon Emperor nici macar nu e Jet Li, ci o piatra computer-generated care scuipa foc, se transforma in dragoni si bate…chestii. Prin urmare, putem spune ca Jet Li este de toate numai mumie propriu-zisa nu, pentru ca o data nu-l vedem plin de bandaje si cu organele prin borcane. CGI-ul bun si luptele pe care le dibuiesti din trailer sunt singurul motiv pentru care sa vezi filmul in cinema, din moment ce povestea e slabuta rau si jocul actoricesc e tocmai asta. O joaca.
Mumia 3 este un film foarte usurel de vara care probabil te va satisface daca ti-au placut primele doua filme si te va enerva daca esti fan al documentarelor Discovery si National Geographic pentru ca sa fim seriosi. Pana si Xena era mai historically accurate decat filmul asta.