Marele Zid – The Great Wall (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Yimou Zhang
Actori: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe
An: 2016
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
IMDB: 6.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Marele Zid – The Great Wall

Avându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume. Marele Zid îi mai are în distribuție pe Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe și Andy Lau.

Cu trei nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film străin. Un Urs şi un Leu de aur la festivalurile de la Berlin şi Veneţia şi un Mare premiu al juriului la festivalul de la Cannes. Zhang Yimou este fără îndoială unul dintre cei mai titraţi regizori ai lumii. Nu este de mirare că i s-a oferit (şi, având în vedere că e chinez, a şi acceptat) regia acestei somptuoase întâlniri dintre Hollywood. Si filmul inspirat de străvechi legende chinezeşti. Deşi suferă din cauza poveştii familiare, Marele zid se salvează datorită efectelor speciale şi ochiului excelent al lui Zhang pentru folosirea culorilor.


Trailer Marele Zid – The Great Wall


Investitie China

Un astfel de hibrid pe care China a cheltuit 150 de milioane de dolari nu putea avea pe afiş decât un star hollywoodian. De serviciu este Matt Damon (din fericire nimeni nu mai cheltuieşte miliarde pentru a-l salva). In rolul lui William, un soldat european ajuns în China în căutarea legendarei “pulberi negre”, adică a prafului de puşcă. Însoţit de tovarăşul său Pero (actorul chilian Pedro Pascal, devenit celebru după apariţia în Urzeala tronurilor). William trece printr-o mulţime de primejdii pentru a ajunge în China, de unde vrea să fure praf de puşca, o adevărată garanţie a prosperităţii în Europa natală. Dar uciderea unei fiinţe monstruoase îl vor transforma pe William într-o captură inestimabilă pentru trupele chineze strânse pe Marele Zid.

Născut din legende străvechi, în care hoarde de monştri Taotie veneau o dată la 60 de ani pentru a pedepsi împăraţii chinezi vestiţi pentru lăcomia lor. Marele Zid este gândit din start ca un blockbuster epic, în care efectele speciale primează în detrimentul construirii convingătoare a personajelor. Pe lângă o justificare alternativă a construirii zidului. Blockbusterul există doar pentru confruntările dintre soldaţii gata de orice sacrificiu şi monştrii verzi şi aproape imposibil de ucis. Aproape imposibil, căci Matt Damon este şi el pe platoul de filmare…