The Elephant Man (1980) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Omul elefant
Regia: David Lynch
Actori: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft
An: 201
Gen: Biografie, Drama
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis The Elephant Man

David Lynch a fost angajat de Mel Brooks să realizeze acest film a cărui atmosferă victoriană este foarte aproape de fantastic: imaginea în alb/negru semnată de Freddie Francis este superbă, iar efectele sonore potenteazp stranietatea subiectului. Melodramă în stare pură, inspirată dintr-o poveste adevărată, este originală, tulburătoare, iar John Hurt, revelația filmului, este de nerecunoscut sub masca halucinantă creată de Christopher Tucker.


Trailer The Elephant Man


Parere film The Elephant Man

Bine a mai spus cineva despre “The Elephant Man” ca e “drama dramelor”! Este o CAPODOPERA ce merita mult mai mult decat atat. In astfel de cazuri (putine spre deloc) nota, la fel ca si cuvintele pe care le insirui eu acum, sunt de prisos; lucruri fara noima in comparatie cu natura, greu de crezut, dar desprinsa din umanitate a acestui film. Un fenomen cinematografic precum acesta nu numai ca te lasa fara cuvinte, dar intr-o masura mai mare sau nu, te doboara (psihic, fizic, emotional…). Si ce exemplu mai bun as putea aduce in dezvoltarea acestei afirmatii daca nu tocmai vorbele domnului John Merrick: “I am not an elephant! I am not an animal! I am a human being”! Si unde mai pui ca are la baza si o poveste reala?!

Pe cat de monoton si de static pe atat de induiosator si de revoltator as putea spune.Prezinta ignoranta unor oameni insa si puterea unora de a privi dincolo de infatisarea materiala.Un film despre mizeria omului, despre suferinta, despre contrastul dinre uratenia trupului si frumusetea sufletului cu o mare admiratie pentru cei care pot trai si chiar admira acest contrast.Mi-a placut faptul ca nu este tipicul Lynch, a fost o schimbare pe cat de surprinzatoare pe atat de frumoasa.Pare ciudat ca folosesc acest adjectiv pentru un film poate ale carui marci sunt repulsia si resentimentul, insa asta a fost un film frumos si o realizare de exceptie.