The Book of Negroes (2015) Serial Online Subtitrat


Actori: Aunjanue Ellis, Lyriq Bent, Ben Chaplin
Anul: 2015
Gen: Seriale Online, Razboi, Istorice, Drama
IMDB: 7.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

The Book of Negroes SEZONUL 1 Online:


S01E01:

S01E02:

S01E03:

S01E04:

S01E05:

S01E06:


Sinopsis The Book of Negroes

E, probabil, cel mai bun serial din 2015 de care m-am lovit pînă acum. E chiar mai bun decît Empire (făcut de FOX și cu Terrence Howard în rol principal). The book of negroes urmărește povestea unei tinere, Aminata, care e luată sclav de undeva din Africa de Vest și dusă pe continentul american, în Carolina de Sud.

Povestea începe cu copilări Aminatei, cu momentul în care e răpită și dusă în sclavie, după care se reia aproximativ 20 de ani mai tîrziu, pe continentul american, cu Aminata ajunsă la vîrsta maturității și în proprietatea lui Robertson Appleby, un proprietar de sclavi obișnuit să “abuzeze” de proprietatea sa.


Trailer The Book of Negroes


Review The Book of Negroes

După ce e vîndută unui evreu, Aminata ajunge în New York și se trezește în plin război de independență. Cînd “patrioții” se lutpă cu “hainele roșii”. E perioada în care negrii fug de pe plantațiile yankeilor și mulți luptă, alături de englezi. Sub promisiunea eliberării lor din sclavie. Pentru că e unul dintre puținii negrii-sclavi educați – datorită soției stăpînului evreu. Care o și eliberază în final – Aminata primește rolul de a întocmi un document “the book of negroes”. Care să conțină numele tuturor negrilor care au luptat alături de englezi, și care urmau să fie eliberați și duși în Nova Scoția.

Pe lîngă poveste ori interpretarea actorilor (Cooba Goodin Jr. e printre ei), mini-serialul e și un fel de lecție de istorie, o poveste a negrilor pe continent american și povestea lungului drum pe care Aminata îl va face (probabil pînă la finalul seriei) către casă, către Africa.

Pînă acum au apărut 4 episoare dar, conform IMDb, mini-seria produsă de “Conquering Lion Pictures” și “Out of Africa Entertainment” are cel puțin 6 episoade. Și chiar merită văzute.