Testamentul nou nouț – The Brand New Testament (2015) Film Online Subtitrat


Titlu original: Le tout nouveau testament
Titlu Romania: Testamentul nou nouț
Regia: Jaco Van Dormael
Actori: Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde, Pili Groyne
Anul: 2015
Gen: Comedie, Fantezie
Durata: 113 minute
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Testamentul nou nouț – The Brand New Testament

“Dumnezeu există. Locuiește la Bruxelles. E odios cu soția și fiica lui. S-a vorbit mult de fiul lui, dar foarte puțin de fiica lui. Fiica lui sunt eu. Mă numesc Ea și am 10 ani. Ca să mă răzbun, le-am trimis tuturor oamenilor din lume, prin SMS, data la care vor muri.”

O comedie absurda si drama in acelasi timp, despre viata, moarte, destin si liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne da totul pe tava, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creata chiar de el, care in accese dictatoriale ne serveste niste legi implacabile si ciudate in acelasi timp (legile lui Murphy). Dumnezeu (interpretat foarte bine de Benoit Poelvoorde) va fi confruntat cu propriile legi in timpul calatoriei sale pe Pamant.

Mi-a placut acest film foarte mult. Este original si nu detracteaza învățăturile crestine. Isi permite doar sa inventeze in Bruxelles un Superman local cu o agresivitate comica, răzbunător dar nu atotputernic, care scrie anumite legi ale vieții locuitorilor orașului belgian. Abordarea seamănă cu cea a grecilor antici care aveau multiple zeități, dintre care unele erau de partea întunecata. Astfel aceasta comedie adevarata de școala franceza (mai exact belgiana) tratează lupta dintre bine si rău atât din interiorul fiecărui om cat si dintre forțele naturale (sau divine). Dumnezeu nu se va supăra văzând acest film pt ca nu are nimic negativ, doar comedie, iar rasul inteligent este tot un dar divin.


Trailer Testamentul nou nouț – The Brand New Testament