Sunset Blvd (1950) Film Online Subtitrat

Regia: Billy Wilder
Actori: William Holden, Gloria Swanson, Larry J. Blake, Nancy Olson, Fred Clark, Buster Keaton
Anul: 1950
Gen: Drama
Durata: 110 minute
IMDB: 8.5

Se lucreaza la subtitrarea in romana! Va tinem la curent!

Joe Gillis, un tanar scenarist sarac, care – la inceputul anilor ‘50 – bate la portile Hollywoodului, ajunge intamplator in preajma unei foste glorii a ecranului, Norma Desmond. Vedeta cu milioane de fani in epoca filmului mut, Norma traieste uitata de lume in sumbra ei resedinta, avandu-l alaturi doar pe majordomul credincios, de care o leaga un trecut indelungat. La inceput, ea ii propune lui Joe colaborarea la scrierea unui scenariu, pentru ca apoi relatia sa se complice si sa culmineze cu o crima pasionala in Sunset Blvd.

“Sunset Blvd” Billy Wilder este portretul unei stele tăcut uitat, care trăiesc în exil în conac ei grotesc, screening-ul ei filmelor vechi, visând la o revenire. Dar este, de asemenea, o poveste de dragoste, iar dragostea păstrează de la a deveni un simplu Waxworks sau un spectacol ciudat. Gloria Swanson dă cea mai mare performanta ei ca star tăcut Norma Desmond, cu gheare ei apucând, maniere ei de teatru, iluzii ei grandioase. William Holden populează cu tact rolul complicat al jumătății scriitorului vârsta ei, care își permite să fie ținut de ea. Dar performanta care deține filmul împreună, care îi dă rezonanță emoțională și o face reală în ciuda flamboyance său gotic, este de Erich von Stroheim, ca majordom credincios Norma Max.

loading...

Reducerile de film Sunset Blvd aproape de os, desen, astfel direct de la viață ca multe dintre stelele tăcute la premiera filmului recunoscut detalii personale. În nici un caracter, nici măcar Norma, nu-l taie mai aproape decât cu Max von Mayerling, o data-mare regizor tăcut, acum redus la lucru ca paharnicul femeia pe care o data regizat – și a fost căsătorit cu. Există paralele inconfundabil cu von Stroheim, care a regizat Swanson din “Regina Kelly” (1928), a cărui credite inclus “Lăcomia” și “Văduva Veselă”, dar care a regizat doar două filme sonore și a fost redus la redarea Martinets naziști și parodii de față în filme Sunset Blvd altor persoane.

În “Sunset Boulevard”, Desmond ecrane unul dintre ei vechi clasice silențioase pentru Joe Gillis din Sunset Blvd, tânărul scriitor jucat de Holden. Max se execută la proiector. Scena este de la “Regina Kelly.” Pentru o clipă Swanson și von Stroheim sunt pur și simplu s-au joaca . Mai târziu, când Joe este mutat în conacul mare, Max îi arată într-o cameră bogat ornamentate și explică, “a fost camera soțului.” Max vorbește despre el însuși; el a fost primul dintre cei trei soți, și a iubit-o atât de mult a fost dispus să se întoarcă în calitate de funcționar, hrănire iluziile, forjare e-mail-o ventilator, cu înverșunare dedicat măreției sale.

Într-una dintre cele mai mari din toate spectacolele de film Sunset Blvd, Swanson Norma Desmond patine aproape de marginea de parodie; Swanson ia șanse enorme cu sneers de scenă și coboară și posturings, care deține Norma la marginea de nebunie pentru cea mai mare a imaginii, înainte de a lăsat-o alunecare de peste. Nu o poate lua în serios. Asta în cazul în Max vine in. Pentru că el crede, pentru că el și-a dedicat viața altar ei, noi credem. iubirea sa convinge-ne că trebuie să existe ceva care merită iubitoare în Norma, și că, la rândul său ajuta la explicarea modului Joe ei pot accepta.

Norma, desigur, nu este o babă șifonată. Ea este de numai 50 în film, mai tânăr decât stele, cum ar fi Susan Sarandon și Catherine Deneuve in filme online Sunset Blvd. Există o scenă în timpul Norma makeover frumusete atunci când o lupă are loc în fața ochilor ei, și suntem surprinși de cât de piele netedă Swanson este. Swanson în viața reală a fost o piuliță de sănătate care a fugit de la soare, care, fără îndoială, protejat pielea ei (ea a fost de 53, atunci când ea a făcut filmul), dar punctul în “Sunset Boulevard” este că ea a îmbătrânit, nu în trup, dar în mintea, ea a devenit fixată la momentul măreției sale, și trăiește în trecut.

Billy Wilder si co-scenaristul Charles Brackett știa originalele de caractere. Ceea ce a fost neobișnuit a fost modul realist Wilder îndrăznit să fie. El a folosit numele reale (Darryl Zanuck, Tyrone Power, Alan Ladd). El a arătat oameni reali (parteneri de pod Norma lui, cruzime numit “Waxworks” de către Gillis, sunt stelele tăcute Buster Keaton, Anna Q. Nilsson și HB Warner). El a atras din viața (atunci când Norma vizitează Cecil B. De Mille, la Paramount Sunset Blvd, directorul este de a face un film real “Samson și Dalila”, și solicită Norma “colegi mic”, care este ceea ce el întotdeauna numit Swanson). Când Max majordomul spune Joe, “au fost trei tineri regizori care au demonstrat promisiune în acele zile , DW Griffith, Cecil B. De Mille și Max von Mayerling, “dacă substituit von Stroheim pentru von Mayerling, ar fi o reflectare fidelă a statura von Stroheim în anii 1920.