Suffragette (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Sarah Gavron
Scenariu: Abi Morgan
Actori: Meryl Streep, Helena Bonham Carter, Carey Mulligan
Anul: 2015
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Suffragette

Filmul este o dramă impresionantă, insiprată de fapte reale, care prezintă lupta femeilor pentru obținerea dreptului la vot. E povestea unor femei puternice, care au riscat tot ce au avut, care și-au pierdut familia și locul de muncă, unele și-au dat chiar și viața, și au făcut toate aceste lucruri pentru idealul lor, pentru a avea dreptul la o viață mai bună, pentru a avea și ele drepturi. De-abia după multe suferințe, lipsuri și lupte grele, femeile au primit dreptul de vot. În America li s-a acordat acest drept în 1920, iar în Anglia abia în 1928.

In toate timpurile barbatul s-a crezut superior fata de femei. Din multe puncte de vedere. Femeia trebuie sa fie sotie, mama, amanta, menajera, infirmiera, bucatareasa, spalatoreasa, calcatoreasa, agricultoare etc. El, barbatul, prin statutul pe care l-a primit la nastere, nu trebuie sa faca nimic. Aviz si homosexualilor: daca n-ar fi existat femeia, n-am fi existat nici noi, cocosii de barbati, plini de aere si de impresii. Si femeia oricum munceste mai mult. Nu discut de printesele care nu stiu nici sa se stearga la fund.

Ganditi-va fiecare, daca va puteti imagina, ce ar insemna sa nu mai aveti bunica, mama, sora, sotia, iubita, fiica. Sau concret ce inseamna sa nu le mai ai in preajma. Sau faceti voi, baieti/barbati TOT ce face o femeie in activitatea ei obisnuita, in rutina de zi cu zi. Nu apreciem prezenta cuiva decat atunci cand nu mai exista.


Trailer Suffragette