Star Trek The Motion Picture (1979) film online subtitrat

Regia: Robert Wise
Actori: DeForest Kelley, Leonard Nimoy, William Shatner, Nichelle Nichols, George Takei
Anul: 1979
Gen: Aventura, SF, Mister
Durata: 132 minute
IMDB: 6.4/10

loading...

Povestiri science-fiction epic, cu temele lor cosmice și adevăruri rapide cu privire la natura omenirii, într-un fel de lucru cel mai bine atunci actorii sunt necunoscute pentru noi. Prezența personajelor Star Trek și actorii care au devenit atât de familiar pentru noi la televizor tinde într-un mod ciudat de a submina acest film. Publicul merge cu o atitudine de superioritate chiar posesiv față de Kirk și Spock și oase, și care interferează cu crearea “sentimentul de mirare”, care science-fiction este despre toate.

Să începem cu jucăria pentru ochi. Filmul Star Trek The Motion Picture este destul de previzibil în complot lui. Am mai mult sau mai puțin de așteptat ca două dintre frecvente ingrediente în episoade de televiziune ar fi aici, iar acestea sunt: ​​o confruntare între Starship Enterprise și un fel de entitate extraterestră, și o concluzie în care valorile umane de bază sunt afirmat într-un univers ostil. În “Star Trek: Motion Picture”, entitatea străin este un inimaginabil vast nava extraterestra de undeva de la marginea galaxiei. Filmul se deschide ca este descoperit de curse direct spre Pământ, și se pare a fi ostil. În cazul în care le-a venit de la, și ce o vrei?

Starship Enterprise, elaborat reconstruit, este atribuit pentru a merge la o intercepteze, cu amiralul Kirk, desigur, responsabil. Și scene care se ocupă cu întreprinderea și cealaltă navă va face cea mai mare parte a filmului în cazul în care efectele speciale nu sunt bune, filmul nu va merge. Dar acestea sunt bune, ca, într-adevăr, ele ar trebui să fie: prima echipa de efecte speciale pe acest film a fost concediat, iar lansarea filmului a fost amânată cu un an în timp ce aceste efecte noi au fost elaborate și fotografiate. (Efectele mai bine, apropo, ca filmul Star Trek The Motion Picture progreseaza. Nava extraterestră arata grozav, dar spaceports și orașe futuriste in apropiere de începutul filmului război de țesut destul de fals.)

Enterprise, probabil în mod deliberat, arata foarte mult ca alte nave spațiale care le-am văzut în “2001: A Space Odyssey”, “. Alien”, “Running Silent”, “Star Wars”, și Kubrick a spațiu Odyssey stabilit un stil vizual pentru genul care încă pare să fie în stare de funcționare. Dar aspectul celălalt nava spatiala in “Star Trek” este mult mai minunat si original. Se pare că pentru a ajunge la o perioadă nedeterminată în toate direcțiile, Enterprise este o simplă fir interiorul ei, și conținutul vasului străin include imagini ale stelelor și planetelor care le-a trecut pe drum, precum și camere sau spații enorme care par a fi stări de un computer minte. Acest lucru este chestii teribil.

Dar acum ajungem la nivelul uman (sau nivelul de jumătate om, în cazul d-le Spock). Personajele din acest film sunt parte din folclorul nostru cultural; episoadele de televiziune Star Trek au fost executați din nou timp și de timp din nou. Trekkies poate fi nemulțumit de mine pentru a spune acest lucru, dar există modalități prin care familiaritatea noastră cu seria lucrează împotriva eficacitatea acestui film. Pe de o parte, avem forțe străine și de neînțeles un complot care ajunge la marginea galaxiei.

Pe de altă parte, confruntarea aceste forțe mari, avem eroi televizor pop. Este minunat să se bucure de glumele din-care implică relațiile membrilor echipajului Enterprise și este minunat că Trekkies poate ridica referinte destinate lor, dar familiaritatea extremă a personajelor Star Trek cumva tinde să rupă iluzia în scenele mari Implicarea navă extraterestră.

Astfel de rezerve deoparte, “Star Trek The Motion Picture” este, probabil, la fel de bun ca am putea fi așteptat. Îi lipsește strălucirea orbitoare și originalitatea 2001 (care a fost un film extraordinar unul-de-un-un fel). Dar în termenii săi proprii este o piesă foarte bine făcut de lucru, cu o premisă interesantă. Nava extraterestra se dovedește a veni de la o civilizație mecanic sau calculator, un produs de inteligență artificială și totuși dureros “uman”, în sensul că a venit până aici să caute secretele propriilor origini, cum am putea.

Nu este, bănuiesc, un sens în care poți fi prea sofisticat pentru binele tău atunci când vezi un film ca acesta. Unele dintre primele comentarii păreau destul de blazat, ca în cazul criticii nu își permit de a savura filmul Star Trek The Motion Picture înainte de curse la aceasta sertar. Înclinare mea, așa cum am alunecat în scaunul meu și sunetul stereo mine înconjurat, a fost să se relaxeze și să filmul da-mi un moment bun. Am făcut-o și a făcut-o.