Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness (2013) film online subtitrat

Regia: J.J. Abrams
Actori: Chris Pine, Zoe Saldana, Zachary Quinto, John Cho, Benedict Cumberbatch
Anul: 2013
Gen: SF, Aventura, Actiune
Durata: 132 minute
IMDB: 7.8

loading...

Terenul gropi echipajul Enterprise împotriva un terorist intergalactic pe nume John Harrison (Benedict Cumberbatch, oferindu-bariton lui de miere un antrenament), care a purta război pe Federației de motive personale misterioase. E o glumă, un argument, o urmărire, o luptă nava, sau o brutal aproape sferturi de focuri la fiecare cinci minute, dar toată acțiunea este strâns legată de caracter. Cei mai importanti jucatori, în special Chris Pine James T. Kirk și Zachary Quinto lui Mr. Spock, sunt la fel de fin ca umbrite încarnări jucat de William Shatner și Leonard Nimoy. Această nouă călătorie a navei Enterprise este obraznic, încrezător, și de multe ori brutal violent, și dispune de un design de producție mai trăit-in am văzut într-un Hollywood SF blockbuster de la “Minority Report”.

De ce, atunci, este filmul Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness în cele din urmă dezamăgitoare? Bănuiesc că e cultura pop efectul cameră de ecou: Abrams și scenariști lui (Robert Orci, Alex Kurtzman și Damon Lindelof) sunt atat de obsedat cu recunoașterea și apoi multa munca cu ceea ce știm deja despre Kirk, Spock, McCoy, Uhura, Scotty și compania că filmul nu respira. “Star Trek Into Darkness” este presărat cu noduri la filme anterioare și episoade: impetuos de luare a deciziilor și horndog înclinațiile sexuale Kirk lui; Negarea Spock a lui jumătate de umanitate; Witticisms capricios Dr. McCoy; Protestele lui Scotty a ceea ce el și nava “Canna” face; trimiteri la Tribbles și zonele neutre și care a avut loc Harry Mudd. Plotline centrală se referă la una dintre cele mai celebre povești Trek – un apel invers care pare să-și onoreze alternativ original, apoi porniți-o din cap, apoi din nou onora. Actul final include un omagiu adus unul dintre cele mai faimoase scene din întreaga Trek canon – dar acest lucru, de asemenea, este o inversiune, sau pare a fi, până la script-ul arcuri alt inversare pleasnă.

Aș vrea să fie mai specific în plângerile mele, si sa se simta ca si cum am dreptul de a fi. La urma urmei, “surprizele” Abrams ar prefera să păstreze secretul nu sunt surprize dacă sunteți passingly familiarizat cu universul Trek. (Tot ce trebuie să știți este că filmul Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness este reprezentată ca un film Bourne sau un sezon de 24, și că Harrison nu este la fel de pare, sau după cum el însuși reprezintă, straturi lui au straturi.) Dar voi salva o listă detaliată asuprire pentru un blog posta acest week-end, și spune că aici “Star Trek Into Darkness” este unul dintre cele mai de vară blockbuster agresiv conștiente făcut vreodată.

Povestea începe cu o “Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness” -cum ar fi secventa de acțiune: Kirk Spock si gasca sunt implicat într-o misiune secretă pe o planeta junglă roșu umplut cu membri de trib superstițioasă ale căror vieți sunt amenințate de o erupție vulcanică. Corectă lucru de făcut este să lăsați în urmă Mr. Spock, pentru că se întoarce pentru a salva-l ar încălca Directiva Prime Federației împotriva joc cu dezvoltarea naturală a culturilor primitive. E în această secvență de deschidere, pentru o mai bună sau mai rău, că filmul stabilește un model narativ suparator: Personajele au argumente urgent necesare despre punct de vedere moral, etic, și procedural corect lucru de făcut într-o criză, atunci un caracter (de obicei Kirk) face o unilateral, direct-de-the-gut decizia care se agraveaza tot; și totuși într-un fel, la sfârșitul el recompensat, sau cel puțin nu pedepsiți în serios.

Suntem dat de înțeles că este întotdeauna un lucru bun pentru premiul de prietenie cu caracter personal și loialitate mai sus preocupările cuiva echipaj, nava, federație sau specii. Uneori recompensa este destul de deliberat – Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness – la fel ca în scena final, care își găsește Kirk fiind celebrat ca un erou după ce ceea ce părea să-mi ca o serie de greșeli incepator catastrofale care sa încheiat zeci de vieți. Alteori e ca și cum cosmosul în sine este plină de satisfacții sau cel puțin protejarea Kirk, ca atunci când a pierde comanda navei Enterprise pentru comportamentul său pe planeta primitiva, apoi se întoarce datorită altă întorsătură bruscă complot. Un bun titlu alternativ pentru acest film ar fi numele unuia dintre cei mai mari cărțile lui Steven Soderbergh despre film: “obtinerea departe cu ea:. Or, în continuare aventurile cel mai norocos Bastardul vreodată Saw” Federația se pare a avea o multime în comun cu Kirk: Atât misiunea de deschidere și un act intergalactic ulterior de agresiune sunt prezentate ca având consecințe grave dacă nu, atunci filmul doar un fel de a le scrie off cu o ridicare din umeri, ca și cum ar spune “Ei bine, asta-i tot în trecut, și atâta timp cât nu se intampla din nou, nici un rău, nu fault.” (Are cineva în Federația fapt onorat Prima Directivă?)

Da, plotare stumblebum filmului vine de la dorința de a da publicului ce vrea: Kirk la comandă, care zboară de scaunul de pantaloni stramti lui; Spock a aflat că e OK să recunoască emoțiile și apoi să acționeze asupra lor, și că nu există mai mult de viață decât după reguli tot timpul; etc. Dar, cu siguranță au existat mai multe moduri elegante de a ne ajunge acolo! Abrams face arata secol 23 ca un loc de acțiuni și consecințe, în care oamenii și alte creaturi să trăim de fapt, gândesc și simt, într-o lume în care o scădere de mai mult de zece picioare ar putea rupe un picior, lava poate topi carne, și oamenii care sunt morți rămâne mort. Dar el spune, de asemenea, povești v, în care normele – proceduri Flotei tactice, Prima Directivă, gravitate – nu au nici o greutate narativ. Prea mult din “Star Trek Into Darkness” are ceea ce eu numesc o “loc de joacă povesti” sensibilitate: “Culcă-te, ești mort. Nu contează, ești în viață din nou -! Acum lupta “Acest narativ flailing-despre nu este doar de amatori, este în contradicție cu design curajos de producție și pseudo-documentar Filmări și trimiterile la 9/11 și războiul împotriva terorii. Este nevoie de un mare artist pentru a fi atât de gravă și stupide, și Abrams, pentru toate entuziasmul lui, doar nu-i așa.

Pentru toate piruete anumită superficialitate și unghiurile moarte și fanboy, deși, “Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness” este încă un film care implică mai mult cu inima decât majoritatea blockbuster de vară. Rădăcini Abrams “TV (Felicity, Alias, Lost) par să fi făcut el atent la dinamica grupurilor, precum și frazele și gesturi care telespectatorii de obligatiuni la caractere repetate. Musculos frat-boy pin lui Kirk este atrăgătoare, mai ales atunci când el fiind numit pe covor; Pin are mai multe scene puternice opuse Harrison Cumberbatch și figura mentor-tatălui Bruce Greenwood lui, Cpt. Pike, în care pin este găsi nasul atât caracter și actor, dar folosește dezechilibrul pentru a spori scena. Uneori vezi teroarea în ochii lui Kirk ca el blusters; vulnerabilitatea lui te face rădăcină pentru el, chiar dacă lui “Trebuie să fiu eu!” filozofie distruge cariere și se termină viața. Spock Quinto este egal cu, dar diferit de, întruparea lui Leonard Nimoy, si este o usurare pentru a vedea că Abrams a făcut distrugerea Vulcan în primul film o componenta cheie a psihologiei personajului. În ceea ce Spock explică ofițer de comunicații Uhura (Zoe Saldana), stoarce său principal, nu e ca el nu poate simți nici o emoție, e că el a decis că e mai bine să nu-l simt: aceasta Spock este un supravietuitor al Holocaustului care a adoptat amorțeală ca strategie de supraviețuire. Uhura, Simon Pegg lui Scotty, Sulu John Cho lui, Chekov Anton Yelchin, iar Karl Urban “Bones” McCoy toate au momentele lor, de asemenea; se comporta ca oamenii plauzibil reali chiar și atunci când script-ul este cerându-le să facă și să spună lucruri pe care bunul simț ne spune că este gunoi de grajd de cai, și prezente lor da filmul o demnitate care povesti de neglijent nu câștigă in Star Trek În întuneric – Star Trek Into Darkness.