Star Trek Dincolo de infinit – Star Trek Beyond (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Justin Lin
Actori: Zoe Saldana, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Idris Elba, Chris Pine
Anul: 2016
Gen: Actiune, Aventura, SF
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Star Trek Dincolo de infinit – Star Trek Beyond

De data aceasta echipajul navei Enterprise are de înfruntat inamici noi în vastul spațiu cosmic încă neexplorat. În această nouă aventură echipajul va ajunge “acolo unde nu a mai ajuns nimeni, în căutarea lumilor noi și a noilor civilizații”, dincolo de orice Univers cunoscut, în binecunoscutul spirit al francizei Star Trek.

Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho si Anton Yelchin iși reiau rolurile din primele două filme. Idris Elba și Sofia Boutella întregesc distribuția stelară a noii aventuri Star Trek. Justin Lin preia rolul de regizor de la J.J. Abrams, care rămâne în universul creat de Gene Roddenberry ca producător al filmului.


Trailer Star Trek Dincolo de infinit – Star Trek Beyond


Actorul Anton Yelchin, „Chekov” a murit

Actorul Anton Yelchin, cunoscut mai ales pentru rolul Pavel Chekov din seria Star Trek, şi-a pierdut viaţa într-un accident, în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță presa internațională. Anton Yelchin a decedat în urma unui accident petrecut la accesul în reşedinţa sa din San Fernando Valley.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, cu rol memorabil și în Alpha Dog/Mascul necruțător (2006) și o filmografie de peste 30 de titluri, a fost găsit decedat pe aleea de acces de la reşedinţa sa, după ce nu a mai apărut la o repetiţie care fusese programată la ora 11 noaptea. Locul accidentului a fost poarta de incintă din filmul Star Trek Dincolo de infinit – Star Trek Beyond, într-un punct unde carosabilul are o pantă accentuată. Se pare că înainte de accident, actorul a coborât din maşină. Actorul a fost pronunţat decedat de către autorităţi. Un purtător de cuvânt anunţa duminică: „Actorul Anton Yelchin şi-a pierdut viaţa într-un accident mortal în cursul acestei dimineţi. Familia solicită să i se respecte liniştea în acest moment”.


Star Trek in doliu pentru Anton Yelchin

Condoleanţele au venit din toate părţile odată ce tragedia a devenit cunoscută. Colegul său de platou din Star Trek, John Cho, a postat : „L-am îndrăgit pe Anton Yelchin. Era un adevărat artist – curios, frumos, curajos. Un coleg adevărat şi un fiu minunat. Mă simt devastat”. Cineastul Kevin Smith declară vestea „nenorocit de tristă”. Şi Zachary Quinto, care îl joacă pe Spock, a postat o imagine a actorului defunct şi i-a lăudat talentul enorm: „Prietenul nostru, tovarăşul nostru, Anton al nostru, unul dintre cei mai deschişi şi mai curioși oameni pe care am avut onoarea să-i cunosc, atât de talentat şi de generos”.

Pelicula Star Trek Dincolo de infinit / Star Trek Beyond

Pelicula își ia avânt cu aceeași combinație dintre zel și umor cu care ne-a obișnuit deja: echipajul este, ca de fiecare dată, în mijlocul unei misiuni și câteva hohote mai târziu ajung la noua lor ”bază”, adică Yorktown, cea mai modernă de până acum – joaca cu CGI-ul va oferi dovezi părtinitoare care să-mi susțină afirmația. Și nu ajung oricum, ci cu inima frântă a locotenentului Uhura, dorința de a renunța la titlul său a lui Kirk, cu o piesă de puzzle a trecutului și viitorului lui Spock în vânt și înjurăturile lui Bones. Au nevoie de o misiune, imploră de dragul ei și vorba aia, ai grijă ce-ți dorești că…

De-aici totul e istorie. Regizorii se schimbă, însă JJ Abrams a comutat taberele și sufixul, teleportându-l astfel în scaunul căpitanului pe nimeni altul decât Justin Lin, omul de la cârma seriei Fast & Furious. Ochii albaștri al lui Chris Pine, față de care ne-am tot minunat în noile capturi din noua bucată de DC pulp, Wonder Woman, sunt înnorați de șovăială și insecurități – care este cu adevărat rolul său în schema tuturor lucrurilor? Oare urmează îndeaproape pașii tatălui său, chiar și fără să vrea – încălecând o motocicletă, una asemănătoare cu cea de care se bucurau el și părintele său în copilărie? Oare zilele sale ca parte integrantă a Starfleet au apus? Spoiler major: are nevoie de un întreg film ca să-i reveleze faptul că nu, nu au apus, căci aventura i s-a închegat în sânge.

Puncte forte Star Trek Dincolo de infinit / Star Trek Beyond

Unul din punctele ce fac din Beyond un film vibrant este explorarea relațiilor dintre personaje precum și cotloanele minților personajelor căpitanului și comandantului. Fapt pentru care le putem mulțumi lui Simon Pegg (eternul Scotty) și lui Doug Jung. Cei care s-au ocupat de scenariu. Spock se ține scai de Bones (pun-intended) și-i încredințează secrete înainte să i-o facă lui Kirk. Iar tânărul Yelchin ajunge dreapta lui căpitanului.

Venind deci de la omul pus pe hartă pentru Shaun of the Dead și Hot Fuzz. Secvențele umoristice se țes din one-liners ce fac referire ba la băutura preferată de Chekov. Ba la Shakespeare sau din comicul de situație – inginerul lui Pegg ridică o piatră pe care intenționează s-o folosească drept armă.

Și ca să fie popcorn movie până la capăt, americanii Beastie Boys și Public Enemy oferă cele mai savuroase secvențe din întreg filmul. Cu Evrika-uri lipsite de rigoare care vin exact când sunt cerute, pigmentate cu acțiune din plin. Cu Stephen Windon de la cinematografie și oamenii de la montaj creând un adevărat spectacol. Artificii cu iz de last hurrah pentru două figuri proeminente ce ofereau farmec seriei – Leonard Nimoy.

Comemorat elegant prin replicile livrate cu emoție de Zachary Quinto, care spune că vrea să fie asemeni lui. Un om ce a adus atâtea lumi (reale, cât și fictive) împreună; lui Anton Yelchin – la fel de energic în rolul ofițerului. Inginerului și locotenentului ce-l ajungea pe Spock în inteligență. Pe Idris Elba îl recunoaștem cu greu sub munca lăudabilă a echipei de machiaj. Dar antagonistul său abia este schițat și nu se prezintă nici ca un motiv viabil de evoluție a personajelor.