Son of Saul (2015) Film Online Subtitrat

Titlu original: Saul fia
Titlu Romania: Fiul lui Saul
Gen: Drama, Razboi, Thriller
Scenariu: László Nemes, Clara Royer
IMDB: 7.9
Regizor(i): László Nemes
Actori: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn

Son of Saul este plasat în lagărul morții de la Auschwitz – Birkenau în 1944, iar un evreu maghiar prizonier, pe nume Saul (jucat de Géza Röhrig) este membru al Sonderkommando, un grup de prizonieri cărora li s-au dat privilegii umilitoare și iluzorii ca oameni de încredere, cu creșteri minore în rația alimentară, iar ei, în schimb, cară cadavrele din camerele de gazare în locul în care să fie arse, apoi duc cenușa departe ca să fie aruncată. Sarcina este realizată într-un ritm frenetic, mereu accelerarat, pe măsură ce aliații se apropie.

Imediat, știm că suntem în mâinile unui regizor care vrea să spună povestea Holocaustului dintr-o altă perspectivă decât ne-am mai văzut în filme: una mai personală, intimă. “Fiul lui Saul – Son of Saul” este un film care necesită atenție și răbdare, cu un scenariu de la Clara Nemes Royer, care este de multe ori fără cuvinte sau șoptit. Daca nu esti un fan de ambiguitate, fie dintr-o narațiune sau perspectivă morală, ar putea avea probleme aici. Dar aceasta este doar o minune a-o viziune film indrazneata controlat realizat cu simplitate puternica si o forma de debut impresionant la asigurat atât și Nemes RöHRIG ca steaua lui.

loading...

RöHRIG are sarcina dificila de a efectua această poveste Son of Saul pe umeri și-lui ne, împreună cu el, fără a beneficia de a fi în măsură să emote sau chiar spune mult. Este o performanta fizica la fel de mult ca ea este o liniște emoțională una; el trebuie să se stabilească cine este acest om este, în principal, prin gesturile sale, comportamentul și energia. Saul este pricepere și plin de resurse, trăsături el trebuie să utilizeze din nou și din nou, pentru a supraviețui pe parcursul unui cuplu de zile chinuitoare. Apoi, din nou, timpul este tulbure aici, așa cum sunt multe elemente de “Fiul lui Saul – Son of Saul”. Identitățile sunt neclare uneori, chiar și de personaje care joaca un rol pivot. Poate că e intenționată, deși-un efort de a sugera Nemes haosul psihologic care pot exista într-un astfel de mediu crud sistematic.

La începutul filmului Son of Saul, Saul este o rotiță în această mașini: eficient, de încredere, de nezdruncinat. Asta este, până când el vede corpul unui băiat în pragul morții, pe care medicii sufoca repede. Saul este atras de el, și o face misiunea sa de a găsi un rabin pentru a se asigura băiatul are o înmormântare evreiască adecvată, mai degrabă decât să fie autopsiat și incinerate. (Medicii se referă de fapt la corpul ca un “el” lucru -a care trebuie să fie luate într-un loc.) În cele din urmă, Saul susține că băiatul este fiul său. El poate sau nu poate fi, dar cine este el nu este la fel de important ca și ceea ce el reprezintă: un sentiment de scop, o oportunitate de a se elibera de rutina lui și de a atinge un sentiment de răscumpărare, oricât se perindă ar putea fi supt sufletul.