Shadowlands (1993) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Tărâmul umbrelor
Regia: Richard Attenborough
Actori: Anthony Hopkins, Debra Winger, Julian Fellowes
An: 1993
Gen: Biografie, Drama, Romantice
IMDB: 7.4


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Shadowlands

“Nicholson si Attenborough au pornit de la fapte reale (din viata scriitorului C.S.Lewis), intelegand ca vietile oamenilor (cel putin ale oamenilor despre care este vorba in film) sunt prea ciudate ca sa se lase varate in formule si genuri, gasind tonul potrivit pentru a transmite suferinta unei pierderi si -mai dificil- tonul potrivit pentru a transmite fericirea (de a carei intensitate depinde greutatea pierderii) si, prin toate acestea, dand o noua stralucire acelei arte britanice a tactului, a eufemismului si a semitonului, cunoscuta sub numele de understatement” – Andrei Gorzo


Trailer Shadowlands


Review Shadowlands

Filmul relatează povestea timidă de dragoste care se stabileşte între profesorul şi scriitorul britanic C. S. Lewis (Anthony Hopkins) şi poeta americană Joy Davidman (Debra Winger), în ciuda diferenţelor de vârstă şi de mentalitate, şi modul în care această poveste îi provoacă credinţa creştină a profesorului şi îl pregăteşte pentru “marea trecere”.

Acţiunea este lentă şi emoţionantă, relaţia evoluează greu, dar fiecare pas este unul solid; dialogurile sunt inteligente şi spirituale, tandreţea pare atent studiată, iar interpretările lui Anthony Hopkins şi Debra Winger sunt pline de talent. Filmul prezintă o frântură de viaţă reală care ne copleşeşte prin veridicitatea ei.

O poveste reala si atipica de dragoste dintre scriitorul C.S.Lewis interpretat de cine altcineva decat Anthony Hopkins si Joy Gresham (Debra Winger),obscura scriitoare americana,venita la Oxford sa-l intalneasca pe cel care a scris minunata serie Cronicile din Narnia.Absolut impresionanta prestatia lui Hopkins in rolul sau,de intelectual englez,incapabil sa-si exteriorizeze sentimentele,sa-si arate dragostea…sa dea frau durerii.