Scarface (1983) Film Online Subtitrat

Regia: Brian De Palma
Actori: Michelle Pfeiffer, Steven Bauer, Mary Elizabeth Mastrantonio, Al Pacino, Pepe Serna
Anul: 1983
Gen: Crima, Drama
Durata: 170 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Scarface, un remake după filmul aparut în 1932, urmărește aceeași poveste a unui emigrant cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenul lui, Manny Ray, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Timp de aproape 3 ore, filmul, de o duritate rar întâlnită în 1983, a născut numeroase controverse în momentul lansării. Regizat de Brian de Palma și scris de Oliver Stone, Scarface a intrat în istorie și prin faptul că este unul din puținele filme nominalizate atât la Globurile de Aur (Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar, Cea mai bună muzică), cât și la Zmeura de Aur (Cel mai prost regizor).

Brian De Palma “Scarface” crește sau scade cu performanța lui Al Pacino, care este agresiv, peste partea de sus, dinții-scrâșnirea, braț-ondulare, cocaina-prizat, decoruri de mestecat – și strălucitoare, spun unii, în timp ce alții se pare de neiertat flamboyant . Care au fost detractorii Pacino lui speri? Ceva internă și realist? Cheie usoara? Caracterul Tony Montana este înainte de toate un artist de performanță, un om care există în scopul de a fi glorios el însuși. Din fotografii de deschidere a filmului, în care el este unul mai de unică folosință cubanez ex-con într-un centru de detenție din Florida, întreaga unitate lui este de a impresiona personalitatea și voința asupra altora. El începe fără resurse sau arme, cu excepția bravadă lui, și falsuri niște bărbați mai puternice pur și simplu prin a părea periculos și plin de resurse. Actul său este un bluf, astfel încât nu există nici un sens în underplaying ea.

loading...

Montana este unul dintre personajele seminale din filmele americane moderne, un personaj care a inspirat nenumărați alții. În cazul în care expertul crimă Jay Robert Nash este corectă, și gangsterii americani au învățat cum să vorbească și să se comporte, prin studierea timpurii de la Hollywood filme Scarface de crimă, stiluri personale, atunci “Scarface” poate, de asemenea, au modelat. Există chiar și un documentar despre noul “Scarface” DVD-ul de influența filmului pe interpreți hip-hop. Filmul Scarface a fost împrumutat de la atât de des că este dificil de înțeles cum originală se părea în 1983, când eroii Latino au fost rare, atunci când cocaina nu a fost un clișeu, atunci când secvențele de la teren de luptă arma finală nu erau la ordinea zilei. La fel cum o generație ridicat pe “The Sopranos” nu poate înțelege cum originală “Nasul” a fost, astfel încât “Scarface” a fost absorbită în imitatori sale.

Este nevoie de numele și o parte din structura de poveste de la celebra “Scarface” Howard Hawks “(1932), cu Paul Muni și inspirat de viata lui Al Capone. Ambele filme au fost asaltați pentru violență lor, atât pe cale ridicarea și căderea unui antreprenor penale, ambele personaje sunt obsedat de surorile lor, și ambele mor pentru ca au folosit produsul propriu – în cazul lui Montana, cocaina; în cazul sifilitice Capone, prostituatele. Dar filmul De Palma nu este un remake în nici un sens convențional; este nevoie de un arc poveste familiară, care poate conține chiar ecouri de “Macbeth”, și îl folosește să se uite la un nou caracter într-un nou teren – Florida de la începutul anilor 1980, după Fidel Castro scurt permis imigrarea la scară largă din său insulă, trimițându-ne boatloads maselor obosite și obosite și sechestrarea posibilitatea de a goli închisorile sale, în același timp din Scarface.

Unele dintre filmul Scarface timpurie este documentar, care prezintă știri de la refugiații care sosesc și discursurile de Castro explicând modul în care el a fost fericit să scape de elemente contrarevoluționare. Tony Montana, a rupt și un criminal, va face nimic pentru a începe în noua țară și hustles rapid o comisie pentru a ucide un om deținut care este detestat de un bogat cubanez american. Payoff va fi cetățenie. “Am ucide un comunist pentru distracție”, spune el, “dar pentru o carte verde, am să-l diviza frumos reală”. La scurt timp a devenit locotenent Frank Lopez (Robert Loggia), un druglord Florida de Sud, și de acolo aducerea lui la putere este inexorabil.

Filmul Scarface a fost scris de Oliver Stone – interesant, același om care a îndrumat în mare măsură laudativă documentar “Comandă-ante” (2003), cu privire la cele trei zile într-o conversație cu Castro. Piatra a fost întotdeauna acasă cu povești care implică oameni, droguri, sex și violență, iar munca lui aici are o energie feroce; este posibil să se vadă Montana reflectând unitatea proprie a lui Stone la succes. scenariul lui, cum ar fi munca Ben Hecht pentru mai devreme “Scarface”, este umplut cu linii cotat la bursă in filme online Scarface ( “Tot ce am în viața mea este bilele mele și cuvântul meu, iar eu nu le rupe pentru nimeni”). Piatră arată o anumită duritate în a nu încerca să se înmoaie Montana, care rămâne un șarpe de la început până la sfârșit; atunci când el dă mama lui 1000 $, ea îl întreabă: “Pe cine ai ucis pentru asta?”

Pentru Al Pacino din Scarface, rolul a fost o oportunitate de a explora un șef crimă care este exact opusul lui Michael Corleone în lui Coppola “The Godfather”. Corleone este neted și netedă, inteligent și strategic; Montana este instinctiv, impulsiv si nechibzuit. “Nasul” a fost făcut în 1972, “Scarface” în 1983, și 10 de ani mai târziu, Pacino si De Palma lucrat împreună la “Calea lui Carlito”, în cazul în care Pacino joaca un criminal Puerto Rico, care pentru un timp încearcă să meargă drept.

Trist și mai înțelept lui Carlito, văzut cu realism psihologic, ne ajută să înțelegem cât de multe opțiuni acțiune deliberate a intrat în crearea de Tony Montana. “Deși o performanță ocupat, nu este una manierat, ceea ce înseamnă că este complet controlat”, Vincent Canby a scris în New York Times pe prima lansare a filmului Scarface.