Razboiul stelelor Episodul 1 – Star Wars Episode 1 (1999) Film Online Subtitrat


Titlu original: Star Wars Episode I The Phantom Menace
Titlu Romania: Razboiul stelelor Episodul 1 Amenințarea fantomei
Regia: George Lucas
Actori: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portman, Terence Stamp, Anthony Daniels
Anul: 1999
Gen: Fantezie, Aventura, Actiune
Durata: 136 minute
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Razboiul stelelor Episodul 1 – Star Wars Episode 1

La 22 de ani de la primul film din seria Razboiul stelelor, George Lucas mai adauga un episod fascinantei sale epopei intergalactice – Amenintarea fantomei care prezinta povestea primilor cavaleri Jedi precum si inceputurile Fortei. Actiunea este anterioara celei din Razboiul Stelelor, productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, si-l are in prim-plan pe tanarul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Sub obladuirea mentorului sau spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregateste sa ajunga un cavaler Jedi.

Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai tarziu drept fiu pe Luke Skywalker apare in Amenintarea fantomei drept un copilas de 9 ani. Cand va creste, el va fi sedus de partea intunecata a Fortei si va deveni maleficul Darth Vader.

Povestea primului episod din cea mai frumoasa saga a viitorului incepe in momentul in care Federatia Interstelara inchide toate rutele catre planeta Naboo. Qui-Gon si Obi-Wan sunt insarcinati sa rezolve aceasta situatie. Odata ajunsi pe exotica planeta, ei sunt dusi la regina Padme Amidala de catre o creatura prietenoasa, dar oportunista numita Jar Jar. In timp ce o escorteaza pe regina la intrunirea liderilor celor mai importante planete. O defectiune la nava lor spatiala ii obliga sa aterizeze fortat pe planeta Tatooine.

Aici, Qui-Gon se intalneste cu Anakin, in care vede viitorul Lider al cavalerilor Jedi. Pentru ca Anankin este sclavul unui traficant de vechituri adunate de pe tot felul de planete ciudate, Qui-Gon este nevoit sa-i cumpere libertatea pentru a-l putea invata tainele Fortei. Numai ca in spatiul cosmic, exista multe creaturi ciudate si inspaimantatoare care nu agreeaza deloc aceasta idee.


Trailer Razboiul stelelor Episodul 1 – Star Wars Episode 1