Război și Pace – War & Peace (2016) Serial Online Subtitrat


Actori: Aneurin Barnard, Tuppence Middleton, Paul Dano, Lily James, Fenella Woolgar, Tim Bentinck
Anul: 2016
Gen: Drama, Istorice, Romantice, Seriale Online
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

War & Peace SEZONUL 1 Online:


S01E01:

S01E02:

S01E03:

S01E04:

S01E05:

S01E06:


Sinopsis Război și Pace – War & Peace

La începutul anului acestuia BBC a lansat o mini-serie de șașe episoade, dramă, pe baza romanului scris de Lev Tolstoi și anume „Război și Pace” (1869). Acum, legenda spune că ceea ce este o producție BBC, de obicei nu dezamăgește, precum și faptul că orice ecranizare după o carte nu va bate niciodată cartea.

În cazul acesta, cartea bate categoric mini-seria, nu de alta, dar nu poți condensa patru volume (depinde de ediție, pot fi și două foarte mari) în șașe episoade a câte o oră (primele două au puțin peste o oră), ba mai mult, mai ales când nici astea șașe episoade nu beneficiază de o împărțire egală a acțiunii din carte.


Trailer Război și Pace – War & Peace


Review Război și Pace – War & Peace

Actorii selectați pentru această dramă sunt pe măsură și joacă aproape excelent. Da, sigur, discutăm despre societatea rusească cu precădere și se mai bagă în cadru niscai francezi care vin cu scopuri „nobile”, prin urmare castingul trebuie ales cât mai aproape de aceste criterii, iar eu zic că le-a ieșit.

Paul Dano îmi inspiră, ca înfățișare, tipologia idiotului lui Dostoievski, iar Pierre Bezukhov a lui Tolstoi este un oareșce idiot, pe alocuri. Prin urmare, alegerea actorului Paul Dano pentru rolul lui Bezukhov a fost foarte bună, iar el nu se lasă mai prejos ca joc actoricesc.

O să ai plăcerea să descoperi niște metafore ale vieții puse în niște imagini monumentale (de urmărit cu maximă atenție o scenă cu moartea unui personaj, nu spunem care ca să nu dăm spoilere, dar să vedeți acolo ce metaforă superbă au realizat producătorii).

In principiu, cadrele și post-producția s-au văzut de la o poștă că au mers. A fost ce a trebuit. Sunt niște cadre pentru care pur și simplu m-am văzut nevoit să apăs pause ca să le analizez pe-ndelete. Cadre simbolice, cu contraste puternice și nu lipsite de înțeles. Cadre făcute cu cap.

Nu trebuie să fi citit cartea ca să înțelegi ceva din serial. E foarte bine contextualizat, foarte bine prezentat, ba mai mult, o să te facă să-ți dorești să citești cartea.
Pentru că te introduce în atmosfera epocii cu totul. Te face s-o simți, s-o trăiești. Totul este dinamic, cadrele sunt „vii” ca să spun așa.